Спорт

Александар Митровић водио фудбалере Србије до победе против Црне Горе

Фудбалска репрезентација Србије победила је синоћ у Београду селекцију Црне Горе резултатом 3:1 (1:1) у мечу групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој.

Два гола за Србију постигао је Александар Митровић у деветом и 74. минуту, а једном се у листу стрелаца уписао Душан Тадић у 77. минуту. Једини стрелац за Црно Гору био је Стеван Јоветић у 77. минуту.

Литванија и Мађарска су одиграле 2:2 у другом мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Србији је после победе над Црном Гором довољан само један бод на мечу са Бугарском за пласман на ЕП 2024. године.

Мађарска је прва на табели групе Г са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам, док је Литванија четврта са шест. Бугарска је последња са само два бода.

Србија је у наредном колу слободна, а последњи меч у групи одиграће 19. новембра на свом терену против Бугарске. Пре тога, 16. новембра играће Бугарска – Мађарска и Литванија – Црна Гора.

Селектор Србије Драган Стојковић направио је четири промене у стартној постави у односу на првих 11 на мечу са Мађарском. У стартној постави били су Душан Тадић, Иван Илић, Милош Вељковић и Филип Младеновић, на клупи су остали Сергеј Милинковић Савић, Алекса Терзић и Страњиа Ераковић, док Мијат Гаћиновић није био у тиму због повреде.

Србија је боље ушла у меч и повела у деветом минуту предивним голом Митровића. „Орлови“ су наставили са одличном игром, а Андрија Живковић је у 26. минуту погодио стативу противничког гола. Црна Гора је до изједначења стигла у 36. минуту. Филип Младеновић је направио грешку и додао је лопту црногорским фудбалерима, а Јоветић је после контранапада донео изједначење гостима. Србија је до краја првог полувремена имала више од игре, али није било промене резултата.

Стојковић је на полувремену у игру увео Сергеја Милинковића-Савића и Филипа Костића уместо Илића и Младеновића. Србија је имала притисак на старту другог полувремена, али је до гола стигла у 74. минуту.Тадић је одлично асистирао, а мрежу Црне Горе је погодио Митровић.

После водећег гола Србије дошло је до инцидента на трибинама пошто су се сукобили навијачи две селекције, који су се гађали столицама. Морала је да интервенише и Жандармерија, која је направила тампон зону око гостујућих навијача. Инциденти су се смирили после неколико минута.

Србија је коначан резултат поставила у 77. минуту голом капитена Душана Тадића. До краја утакмице није било промене резултата. Србији је за пласман на ЕП 2024. довољан и бод на мечу са Бугарском.

Стојковић: Врло смо близу циља, момци су урадили посао на најбољи могући начин

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић честитао је играчима на победи против Црне Горе у квалификацијама за ЕП 2024. године и додао да је овај дуел изузетно тежак на психолошком плану.

Србија је вечерас у Београду победила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у последњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

„Играчи су показали фантастичан карактер, потпуно заслужено смо победили. Једна велика победа за Србију. Врло смо близу циља“, рекао је Стојковић после меча за ТВ Арена спорт.

Србија је пре три дана поражена у гостима од Мађарске 2:1.

„Вратили смо се празних џепова из Будимпеште. Мислим да смо тада незаслужено изгубили. Није трагедија да одиграте нерешено, али онда не бисмо зависили од нас. Желели смо сами да решавамо своју судбину. Утакмица са доста тензије, на психолошком плану јако тешка. Много ме радује реакција играча у другом полувремену где су заиста показали да заиста желе победу и она се остварила“, навео је Стојковић.

Он је истакао да је био потпуно миран током утакмице са Црном Гором.

„Као тренер сам урадио све да припремим екипу на најбољи могућо начин. Био сам спокојан и мир, знао сам да ће играчи одрадити свој део посла онако како треба. Увек постоји та доза страха, али тај страх од негативног резултата је само показатељ да поштујете такмичење у коме се налазите. Ово нису пријатељске утакмице, овде је у питању ЕП. где нисмо били 24 године. Улог је енормно велик. Из тог разлога ја сам урадио све да припремим момке, а они су урадили посао на најбољи могући начин. Желео бих да се захвалим навијачима, била је сјајна атмосфера и они су заслужили да оду кући срећни“, закључио је Стојковић.

Тадић: Знали смо да смо бољи и јачи, заслужено смо победили

Капитен фудбалске репрезентације Србије изјавио је да је његов тим показао заједништво и да је заслужено победио Црну Гору у квалификацијама за ЕП 2024.

Србија је вечерас у Београду победила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024. Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

„Ова група момака је показала да може и да има ‘ону ствар’, а то је некад најбитније. Знали смо да смо јачи и бољи. Били смо стрпљиви и као што сам рекао били смо тим и заслужено славили“, рекао је Тадић после меча за ТВ Арена спорт.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у последњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

„Сваки гол ми је битан, небитан је противник, свака утакмица и гол имају тежину. Пресрећан сам. Ништа није готово, славимо вечерас, али остајемо мирни. Имали смо велики притисак пред овај циклус. Одиграли смо сјајну утакмицу, доминирали и заслужено славили“, рекао је за ТВ Арена спорт Александар Митровић, који је постигао два гола на мечу са Црном Гором.

 

Фото: Танјуг Владимир Шпорчић

 

Related posts

Политички комитет прихватио препоруку да Косово буде примљено у Савет Европе

Новосадска ТВ

Амбасадорка НР Кине у опроштајној посети Граду Новом Саду

Новосадска ТВ

Новосадски ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ у Позоришту младих

Новосадска ТВ