Нови Сад

Испраћај пензионера Новог Сада на рехабилитациони опоравак у Крупањ

У оквиру програма намењеног нашим најстаријим суграђанима, а који финансира Град Нови Сад, прва група од 120 пензионера отпутовала је данас у Крупањ, где ће провести седам дана у циљу климатско – терапијског одмора и опоравка.
Наше најстарије суграђане на пут је испратила чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, која је заједно са председницом Удружења пензионера Града Новог Сада Миленом Жарковић, путницима пожелела срећан пут и леп одмор. Друга група од укупно 250 пензионера, отпутоваће на седмодневни рехабилитациони опоравак у бању Крупањ, крајем месеца октобра.
Осим за овај програм, Град Нови Сад обезбедио је средства, за манифестацију намењену старијим особама под називом „Сунчана јесен живота“, као и једнократну помоћ за 5.000 пензионера са најнижим примањима у износу од 10.000 динара, која ће бити исплаћена у децембру.
Данијела Костић је истакла да Град Нови Сад води рачуна о свим својим суграђанима и да је наша обавеза да покажемо међугенерацијску солидарност и да се одужимо пензионерима на најбољи могући начин. Град Нови Сад ће наставити да подржава наше најстарије Новосађане, кроз пројете који обезбеђују унапређење квалитета живота наших најстаријих суграђана.

https://youtu.be/f_SQtTPd6t8