Друштво

Данас пљускови и пад температуре

У Србији ће данас доћи до наоблачења са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре, који ће прво захватити запад и југозапад земље, као и запад Војводине, а од средине дана се проширити и на остале крајеве, условљавајући и локалне временске непогоде – обилне падавине, а понегде и град.

Дуваће слаб и умерен, у Банату, доњем Подунављу и на планинама и јак јужни и југоисточни ветар, на југу Баната повремено са олујним ударима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Од средине дана ветар ће бити у скретању на умерен и јак западни и северозападни, а у зони најјачих пљускова краткотрајно ће достизати и ударе олујне јачине.

Најнижа температура од 18 до 23  °C , највиша од 25 °C на западу и северозападу, до 35 °C на истоку и југоистоку Србије.

У Београду ће пре подне бити углавном суво, уз постепено наоблачење, по подне и увече веома нестабилно с кишом, јаким пљусковима и грмљавином, уз пад температуре, велику количину падавина и локалну појаву града.

Дуваће умерен југоисточни ветар, по подне у скретању на умерен и јак западни и северозападни. Најнижа температура око 23 °C , највиша око 31 °C .

Према прогнози за наредних седам дана, у недељу и понедељак очекује се умерено до потпуно облачно и осетно свежије време, местимично с кишом, понегде и пљусковима с грмљавином. Затим претежно сунчано, само је још у уторак на југу Србије, уз променљиву облачност, понегде могућа краткотрајна киша или пљусак, а од среде и постепено топлије.

 

Related posts

Градоначелник Ђурић обишао штампарију „Школска књига“

Новосадска ТВ

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА У ВЕЧЕЈУ: Дечак (15) погинуо док је снимао видео за друштвене мреже у украденом аутомобилу

Новосадска ТВ

Мали: Пријава деце за 10.000 динара почиње 20. августа

Новосадска ТВ