Спорт

Ђоковић победио Надала у другом колу Олимпијских игара у Паризу

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Олимпијских игара у Паризу, пошто је данас у другом колу победио Шпанца Рафаела Надала 6:1, 6:4.

Меч је трајао један сат и 44 минута, а одигран је на терену Филип Шатрије на Ролан Гаросу. Ово је био 60. међусобни дуел српског и шпанског тенисера, а 31. тријумф Ђоковића.

Српски тенисер ће у осмини финала ОИ играти против победника дуела између Италијана Матеа Арналдија и Немца Доминика Кепфера.

Ђоковић је сигурно ушао у меч, пошто је добио први гем на свој сервис. Српски тенисер је потом направио брејк, а онда је без изгубљеног поена на свој сервис стигао до 3:0. Велика борба виђена је у наредном гему, који је припао Ђоковићу за 4:0. Српски тенисер је наставио са добром игром, а први сет је добио резултатом 6:1.

Ђоковић је већ на старту другог сета одузео гем на сервис Надала. Српски тенисер је потом потврдио брејк за 2:0, а онда је сигурном игром стигао до 4:0.

Шпански тенисер је затим заиграо ангажованије, успео је да казни грешке Ђоковића и да серијом од четири освојена гема стигне до изједначења, 4:4.

Српски тенисер је потом освојио наредна два гема и заслужено је стигао до победе против Надала.