Србија

Вучић: Држава је у бољем стању него што је икада била, улаже се свуда

Вучић: Држава је у бољем стању него што је икада била, улаже се свуда

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је изградња пута Стеденица-Рудно коштала шест милиона евра, додајући да је држава то могла да уради, јер је данас у бољем стању него што је икада била и хоће да улаже и помогне сваком свом делу.

„Срећан сам што сам овде. Дали смо не мали новац за пут Студеница-Рудно. И срећан сам што смо то урадили, јер је било питање тренутка када ће неко да страда прелазећи мост. Око шест милиона евра је то коштало и нема за то никаквог економског оправдања. Не постоји тај који ће вам рећи да је то било паметно улагање. А ја мислим да је било паметно улагање зато што је улагање у вас који живите овде на Голији, Студеници, Рудном“, рекао је Вучић обраћајући се мештанима.

Он је најавио да ће се брзо наставити са улагањима и ка Никољачи, али је поручио мештанима и да се запитају зашто то није урађено 30,40, 50 година, и подвукао да је то урађено зато што је сада држава у бољем стању него што је икада била.

„Биће у још бољем, уколико будемо успели да избегнемо све тешкоће и све препреке које нам се на путу налазе, све оне који би да Србију на различите начине увлаче у немирне воде, само да сачувамо мир својим знањем, својом способношћу, својим радом, успећемо све то да изградимо и да решимо питање и водовода и канализације, да решимо она питања која су у многим најразвијеним земљама одавно решена, а за које смо мислили да су само лажи политичара пред изборе“, навео је Вучић.

Вучић је замолио мештане да верују својој држави и да је поштују, поручујући да држава хоће да улаже и да покаже да брине за људе.

Захвалио им је што су га дочекали на леп начин и поручио да верује у снагу и стабилност српске државе, и да се очува мир и стабилност, додајући да живимо у свету у коме се то не подразумева.

„Плашим се да ће ствари бити још лошије, још теже и видим да су се закачили за нас, од Веслија Кларка и америчког председника Бајдена, који прича о Балкану и ономе што се збивало 99. године. Моје је само да им кажем да ми никога не дирамо, да никога нећемо да дирамо, али да Србија неће икада више бити било чији плен као што је била 99. године“, поручио је Вучић.

Вучић је подвукао да је Србија данас озбиљна, одговорна, да жели мир, али никоме на свету неће дозволити да угрози слободу нашег народа и слободу наше отаџбине.

Вучић је у селу Рудну разговарао са мештанима, а један од њих Милован Јевремовић захвалио је на урађеном путу Студеница- Рудно и истако да пут значи мештанима, да остану у том крају.

Житељ села Биљићи је замолио Вучића да се уради пут до села, на шта је председник одговорио да ће, колико данас, надлежни отићи да сниме тај пут, да виде у каквом је стању.

Један мештанин га је замолио да се уради још један локалан пут, на шта је Вучић замолио надлежне да забележе.

Од фудбалског клуба „Минерал 2015“ добио је на поклон фудбалски дрес са својим презименом.

Пре обиласка пута Вучић је обишао и манастир Студеница.

Са председником Вучићем у селу Рудно су и министри Ирена Вујовић, Александар Мартиновић, Хусеин Мемић.

 

Фото: Танјуг, Јадранка Илић