Политика

Вучевић са Одил Рено – Басо: Влада спремна да настави започете пројекте и отвори нове

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се данас са председницом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Одил Рено-Басо са којом је разговарао о приоритетним пројектима у сарадњи.
Вучевић је захвалио председници ЕБРД на досадашњој подршци и сарадњи и истакао да је Влада Србије спремна да настави рад на започетим, али и новим пројектима у областима енергетике, обновљивих извора енергије, животне средине, инфраструктуре, као и у сектору информационих технологија.
Премијер је нагласио да регионално повезивање кроз припремљене планове има за циљ побољшање повезаности, инфраструктуре, људских ресурса, конкурентности, као и рад на зеленој агенди и дигиталној транзицији.
Председник Владе подвукао је важност даље подршке Европске банке за обнову и развој улагањима у области обновљивих извора енергије у Србији за додатно јачање и још бржи раст српске економије и привлачење страних инвестиција што ће, како је оценио, значајно допринети одрживом развоју градова и бољем квалитету живота грађана.
Вучевић је истакао важност процеса трансформације енергетског сектора и већег учешћа обновљивих извора енергије, убрзање транзиције у области зелене енергије и повећање конкурентности приватног сектора.
Саговорници су разговарали и о подршци малим и средњим предузећима кроз додатно финансирање и посебну саветодавну помоћ.
Председница ЕБРД Одил Рено-Басо изразила је задовољство због посете Србији, где је ова финансијска институција, према њеној оцени, постигла запажене резултате.
Она је истакла да је Србија важна инвестициона дестинација и да је прошле године наша земља била пети највећи прималац средстава ЕБРД и додала да се нада да ће се ова добра пракса наставити.

Фото: Инстаграм, milosvucevic

Related posts

У Србији данас променљиво облачно, топло и спарно, очекују се локални пљускови

Новосадска ТВ

Зорана Михајловић бесна због губитка фотеље: Вучевић јој одговорио – Између шопинга и бјути третмана пљујете по мрежама

Новосадска ТВ

Вучић o Грухоњићу: Позивам све, да нико никоме не прети; Позивам оне професоре да не говоре новинаркама да су ружне

Новосадска ТВ