Друштво

На Макишу почела централна свечаност поводом Дана МУП-а и полиције, присуствује Вучић

У Наставном центру „Макиш“ данас је, у присуству председника Србије Александра Вучића и других највиших државних званичника, почела централна свечаност поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције.
Рапорт Вучићу је предао пуковник полиције Драган Васиљевић.

Након рапорта, председник Србије је, заједно с министром унутрашњих послова Ивице Дачића, поздравио припаднике полиције.
Током свечаности грађани ће имати прилике да виде приказ способности свих јединица полиције као и део опреме и возила који полицијски службеници користе у свакодневном раду, а најмлађи да се упознају са полицајцима који брину о њиховој безбедности.
Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.
У склопу обележавања Дана МУП-а и полиције, министар унутрашњих послова Ивица Дачић јутрос је положио ловоров венац на спомен-обележје испред СИВ-а 3.
Дачић је јуче позвао све грађане да дођу на „Макиш“ да виде са чиме држава располаже, јер је, како је рекао, јака полиција, поред јаке војске, гарант снаге и безбедности земље.

„Нема јаке државе без јаке полиције и војске. Мислим да је у 12 година, од када постоји ова власт, веома много урађено на томе. И статистички подаци говоре о томе колико су бољи резултати у остваривању тих функција него што је то било, на пример, до 2012. године“, рекао је Дачић Танјугу.
Коњаници Полицијске бригаде, Оркестар полиције и припадници различитих организационих јединица МУП-а јуче су у склопу обележавања Дана МУП-а и полиције, традиционално свечано продефиловали Кнез Михаиловом улицом до Калемегдана.
У традиционалном дефилеу учествовали су припадници Полицијске управе за град Београд, саобраћајна полиција, припадници Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице.

Дан Министарства унутрашњих послова јуче је обележен и у тактично-техничким зборовима у Панчеву, Шапцу, Пожаревцу и другим градовима у Србији.
Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције рекао је за Танјуг да ће током данашњег дана саобраћај на Обреновачком друму бити привремено обустављен до 15 часова.
„За грађане који буду желели да дођу биће обезбеђен паркинг на простору код еПланете и код Мега Макси Ада маркета. Друга варијанта је да се улицом Боре Станковића приђе ближе са друге стране Макиша, тако да смо обезбедили довољну количину паркинга“, навео је Раденковић.

Фото: Сава Радовановић

Related posts

Ђурић и Мировић обишли седам локација у Новом Саду

Новосадска ТВ

Председник Вучић отпутовао у Молдавију

Новосадска ТВ

Вучић: Курти је једини кривац, жели да доведе до крвопролића цео регион

Новосадска ТВ