Политика

Српска листа: Наставља се терор над Србима, сви ухапшени да се пусте на слободу

Српска листа саопштила је данас да је последње хапшење Србина наставак вршења терора над српским народом на КиМ и затражила да се Лазар Д. и сви остали невино ухапшени Срби пусте на слободу, и са слободе бране од лажних оптужби, а не да чаме у казаматима широм Косова и Метохије.

Како се наводи, док неке чланице Европске уније врше притисак да се премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију укину санкције, он свакога дана наставља да врши терор над српским народом на Косову и Метохији, па је тако јуче у поподневним часовима без икаквог разлога ухапшен Србин Лазар. Д из Звечана, цариник на прелазу Рудница, у околини познат као частан човек који је био спреман да помогне свима без обзира на националност, а не као неко ко треба да буде хапшен и малтретиран.

„Ово хапшење Куртијев режим доводи у везу са протестом грађана због насилног уласка нелегалних и нелегитимних градоначелника у зграду општине Звечан, али у исто време нико од оних који су тог дана без упозорења и законског основа пуцали да убију Драгишу Гаљка није приведен, као што није нико осуђен за покушаје убиства Срба на Бистричком мосту или спрске деце из Готовуше на Бадњи дан“, наводи се у саопштењу.

Истовремено, Српска листа се запитала чиме је то Курти заслужио укидање санкција, ако се хапсе невини Срби, протерују читаве српске породице, укида платни промет, забрањује допремање хране и лекова, затварају српске банке и институције.

„Или је можда све то урадио уз подршку оних истих који би да му укину санкције и тиме избришу одговорност за недела над Србима“, навела је Српска листа.