Војводина

Отварање нових студијских програма у Високој школи струковних студија „Сирмиум“

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски уручио је данас у Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре ‘’Сирмијум’’ у Сремској Митровици акредитације за два нова студијска програма, за нову школску годину. Реч је о студијским програмима Софтверско инжењерство и Пословна економија.

Покретањем нових студијских програма ствара се 100 нових места за будуће студенте , од чега 50 за мастер струковне васпитаче, 25 за софтверски инжењеринг и 25 за пословну економију.

Акредитације за два нова студијска програма примио је директор Високе школе проф.др Дејан Савичевић.

‘’Ми који креирамо студијске програме треба да пратимо савремене трендове техничко-технолошког развоја, јер студенти које образујемо у Високој школи струковних студија ‘’Сирмијум’ у Сремској Митровици утицаће на развој младих умова. Зато данас доносимо акредитацију за покретање нових програма струковних студија- Софтверско инжењерство и Пословна економија. Ова два нова програма прате већ постојеће програме струковних студија за васпитаче деце предшколског узраста и медицинске сестре/техничаре“, рекао је проф. др Маркоски.

‘’Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет’’ рекао је чувени Нелсон Мандела, а данас смо овде проф.др Дејан Савичевић и ја да би представили нове студијске програме за студенте у Сремској Митровици‘’, истакао је покрајински секретар проф. др Бранко Маркоски и закључио:

„Срем је место где долазе велике инвестиције и отварају се нова радна места, а циљ наше администрације је да се млади образују близу свог места становања и да уједно имају и могућност проналажења радних места у својој средини“.

„Желео бих да нагласим да на основу ова два нова студијска програма ми даље идемо у развијање програма који ће се односити на импелементацију ИТ у логистици и саобраћају, то је нека будућност која се очекује од нас компетентних наставника и тима наставника. Наша је обавеза да поштујемо традицију високог образовања која је у Сремској Митровици и у региону Срема дуга 62 године“, рекао је проф.др Дејан Савичевић.

Ова два нова смера пружају могућност за 100 нових студената, од којих ће 50 бити на буџету захваљујући помоћи Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно истраживачку делатност“, истакао је проф. др Дејан Савићевић.

Подсећамо, Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“ за наредну школску годину уписује прве генерације на програм струковних студија Софтверско инжењерство и програм струковних студија Пословна економија, поред којих образује студенте на већ постојећим струковних студијама за васпитаче деце предшколског узраста и медицинске сестре/техничаре.

 

Фото: vojvodina.gov.rs