Друштво

„Ура(зу)ми се“ на Сајму пољопривреде: ДДОР осигурање и Агенција за безбедност саобраћаја удружени за безбедност власника трактора

Најважнији агро-бизнис догађај региона у 2024. години, 91. међународни пољопривредни сајам свечано је отпочео, окупивши више од 1200 излагача из 40 земаља. Сајам је отворио председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, а после уводних речи генералног директора Новосадског сајма Николе Ловрића, присутнима су се обратили председница Покрајинске Владе Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић  и комесар за европску пољопривреду Јануш Војчеховски.

Како осигурање у пољопривреди игра кључну улогу у одрживости локалних малих и средњих газдинстава, у партнерству са Агенцијом за безбедност у саобраћају, ДДОР ће представити кампању „Ура(зу)ми се” која пре свега промовише безбедну употребу пољопривредне механизације, али и сваком трактористи, уколико склопи каско осигурање, доноси 25% попуста на осигурање „Моја кућица“.

„У последњих 10 година, саобраћајне незгоде у којима су учествовали трактори у Републици Србији резултовале су смрћу преко 350 тракториста, док је више од 2.000 особа повређено. Ови узнемирујући подаци наглашавају хитност предузимања ефикасних мера како бисмо заштитили животе пољопривредника. У складу са тим, Агенција за безбедност саобраћаја и ДДОР осигурање презентују ову значајну кампању на Сајму како би истакли важност безбедности возача трактора. Ова акција је део наше посвећености стварању сигурнијег окружења за све пољопривреднике и возаче трактора“, рекао је председник Извршног одбора ДДОР осигурања Франческо Маши.

В. д.  директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Бранко Стаматовић, истакао је да је мисија Агенције  спасавање живота и превенција повређивања у саобраћајним незгодама кроз смањење броја и тежине саобраћајних незгода на путевима у Републици Србији.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило је трећу годину заредом  125.000.000 динара за субвенционисане рамове, а Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је у складу са тим расписала трећи јавни позив за доделу заштитног рама за тракторе.  У оквиру прва два позива до сада је урађено 8.074 решења за доделу заштитног рама, док ће се коначан број решења по трећем јавном позиву знати тек након обраде свих пристиглих захтева. Ово је значајна мера којом Влада Републике Србије бесплатно додељује заштитни рам свим заинтересованим грађанима, а у циљу подизања нивоа безбедности тракториста“, истакао је в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Бранко Стаматовић.

Влада Републике Србије је 2022. године донела Уредбу која се односи на субвенционисану доделу заштитних рамова за тракторе, имајући у виду да у Републици Србији постоји око 100.000 трактора без адекватне заштитне кабине или рама и  Агенција за безбедност саобраћаја је трећу годину заредом расписала јавни позив за бесплатну доделу заштитних рамова за тракторе у Србији. Штанд ДДОР осигурања смештен је у Хали 1 Новосадског сајма.