Нови Сад

Премијер Вучевић свечано отворио 91. Међународни сајам пољопривреде

У Новом Саду ће од данас  до 23. маја бити одржан 91. међународни пољопривредни сајам, на којем ће се представити 1.200 излагача из Србије и још око 40 земаља.
Манифестацију је отворио председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, а у оквиру церемоније отварања присутнима се обратио и генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић, председница Покрајинске владе Маја Гојковић, комесар Европске уније за пољопривреду Јануш Војчеховски. Отварању је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Вучевић: Пољопривреда важна за свеукупну економију Србије

Премијер Србије Милош Вучевић отворио је данас 91. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду и том приликом рекао да је та сајамска манифестација дубоко укорењена у Нови Сад.

Вучевић је додао да је буџет за пољопривреду у односу на 2012. годину увећан 3,5 пута.

„Мислим да је важна ствар да је партнер овогодишњег сајма ЕУ јер је то снажна порука да не добијамо само поруке шта треба да урадимо него да покажемо и шта Европска унија има и доноси на корист нашим грађанима и да то нису протоколи већ ствари које мењају живот на боље. Пољопривреда је дубоко укорењена у Србији и то је битно за свеукупну економију. Ми неке ствари морамо да поправимо, али постоји воља са стране ЕУ комисије да се добре и велике ствари реализују у Србији и то јесу европске вредности“, казао је Вучевић.

Европска унија је овогодишњи партнер Пољопривредног сајма, а према речима комесара ЕУ за пољопривреду Јануша Војчеховског Србија ће имати користи кад буде део пољопривредне ЕУ породице.

„Сајам има дугу традицију јер окупља људе да разговарају о пољопривреди. Ова година је посебно значајна јер је Европска унија партнер. За мене као комесара ово је сјајна прилика да будемо раме уз раме у нечему што је важно свима нама јер пољопривреда је део живота од ког сви зависимо. Овај сектор се суочава са растућим притисцима и мора да одговара на нове изазове“, казао је Војчеховски.

Директор Новосадског сајма Никола Ловрић рекао је да је част и задовољство бити домаћин оваквог догађаја.

„Никад нисмо имали оволико званичника, а посебно желим да поздравим дугогодишњег пријатеља сајма, Милоша Вучевића, који је посебно много учинио за сајам. Са поносом могу да истакнем да имамо преко 1200 излагача из више од 40 земаља широм света. Ми ћемо бити епицентар на карти агродогађаја у наредним данима, казао је Ловрић.

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић истакла је да је Пољопривредни сајам један од светски познатих симбола Новог Сада.

„За све нас је важно да сајам и ове године прати светске трендове и оправдава своју величину. Посебно ме радује што поред подршке Покрајинске владе, овај 91. пољопривредни сајам има снажну подршку Европске уније. Развој пољопривредне производње међу највишим је приоритетима нове покрајинске владе“, казала је Гојковић.

Према речима градоначелника Града Новог Сада Милана Ђурића, са захвалношћу треба помињати све оне који су себе уградили у Нови Сад и дали свој допринос сајму.

„Зато се захваљујем Милошу Вучевићу, а мени је остало да наставим његова велика дела. То је позив да јачамо и Нови Сад и сајам и да то буде место окупљања породица са вером у нашу светлу будућност, казао је Ђурић.

Фото: Инстаграм milosvucevic

 

Related posts

Градоначелник Ђурић испратио у Kрупањ 150 чланова неколико удружења бораца и ратних војних инвалида

Новосадска ТВ

Градоначелник угостио социјалне раднике поводом МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СОЦИЈАЛНОГ РАДА

Новосадска ТВ

Вучић на САМИТУ О НУКЛЕАРНОЈ ЕНЕРГИЈИ

Новосадска ТВ