Политика

Вучић разговорао са Додиком о резолуцији, пред сусрет са патријархом

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком, а са састанак је поручено да ће се Србија и Република Српска 23. маја, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа.

Вучић се са Додиком састао пред ручак са патријархом српским Порфиријем и Светим архијерејским Сабором СПЦ, саопштила је прес служба председника.

„Кључна тема разговора били су односи Републике Србије и Републике Српске и реакција целокупног српског народа на изгласавање Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација“, наводи се у саопстењу.

Наводи се да је Вучић Додика обавестио о напорима које Србија предузима како би се заштитили витални национални интереси српског народа, али и међународно јавно право, и поновио да би усвајање такве резолуције значило отварање Пандорине кутије за будућност уз отварање небројено много рана из прошлости, саопштено је из Председништва.

Додик је информисао Вучића о разговорима које је имао у Будимпешти са мађарским премијером Виктором Орбаном и даљим перспективама развоја односа Србије и Српске.

Додик је упозорио и да ће доношење Резолуције о геноциду у Сребреници имати катастрофалне последице на односе унутар Босне и Херцеговине.

Посебна тема разговора двојице председника био је предстојећи Сабор српског народа заказан за 8. јун у Београду, за који су договорене бројне заједничке активности, потписивање меморандума и споразума, као и догађаји који ће потврдити јединство народа и његово право да очува своја огњишта, буде свој на своме и заштити право на будућност генерација које долазе.

„Република Србија и Република Српска ће се 23. маја ове године, заједнички и јединствено, борити за истину, понос и достојанство српског народа“, истиче се у саопштењу.

 

Фото: Инстаграм, buducnostsrbijeav

 

Related posts

У Србији данас осетно захлађење, прелазак кише у снег

Новосадска ТВ

Вучић: Напади на моју породицу су напади и на сваку српску породицу

Новосадска ТВ

Састанак министра Вучевића и председника Републике Кипар Христодулидиса

Новосадска ТВ