СрбијаХроника

У судару теретног и путничког воза у тунелу Вуков споменик-Панчевац 13 повређених, нема погинулих – саопштили министри Дачић и Весић

У судару теретног и путничког воза у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост, је према најновијој изјави министра саобраћаја Горана Весића, повређено 13 путника, од којих је четворо превезено у Ургентни центар., а погинулих нема. Нешто раније је министар полиције Ивице Дачића изјавио је полиција евакуисала 9 повређених.

„Одмах по примљеној дојави да је дошло до судара путничког и теретног воза у тунелу између Вуковог споменика и Панчевачког моста на лице места су изашле јаке полицијске снаге, као и 25 ватрогасаца-спасилаца са 7 возила с обзиром да екипе Хитне помоћи нису могле да приђу месту судара.

Ватрогасци-спасиоци успели су да дођу до лица места и евакуисали 9 повређених и предали их екипама Хитне помоћи на даље збрињавање.

На лицу места су и даље припадници Министарства унутрашњих послова и предузимају све мере и радње из своје надлежности“, изјавио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Како, сазнаје Танјуг, у 18.42 часова примљена је дојава да се у тунелу Вуков споменик-Панчевачки мост, ближе излазу ка Панчевачком мосту, сударио теретни воз са путничким возом.

Послато је техничко возило, два навална возила, покретно спремиште и командно возило са 16 ватрогасаца из ВСЈ Звездара и једно техничко возило из ВСЈ Вождовац са шест ватрогасаца.

Доласком на лице места у 18.48 часова установљено је да се терентни воз сударио са путничким возом у тунелу у дубини од 400 метара од улаза у тунел код Панчевачког моста.

Интервенција је у току.

Дачић: Нема погинулих

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да у данашњем судару возова у Београду нема погинулих, наводећи да су нетачне тврдње појединих медија да је било жртава.

“Најважније је да нема погинулих у судару возова“, рекао је Дачић новинарима.

Министар Дачић, који се на лицу места налази са министром Гораном Весићем нагласио је да су ватрогасци одиграли најзначајнију улогу у евакуацији путника, јер екипе Хитне помоћи нису могле да приђу месту несреће.

Министар Весић је рекао да ће саобраћај бити нормализован сутра најкасније у подне.

Весић: Беовоз прошао кроз црвено светло

Министар саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је вечерас да нема жртава и животно угрожених у судару путничког и теретног воза у тунелу Вуков споменик – Панчевачки мост, додајући да је, према информацијама очевидаца, Беовоз прошао кроз заштитно светло које не дозвољава пролаз и ударио у терени воз који је чекао дозволу.

Весић је новинарима код станице Панчевачки мост рекао да ће конкретније информације имати после званичног извештаја Комисије Инфраструктура железница.

Према речима Весића, људски фактор је узрок, али после извештаја ће покренути поступке предвиђене законом.

Саобраћај је обустављен и тако ће бити до сутра преподне.

Весић је захвалио МУП-у и ватрогасцима на брзом реаговању и најавио да ће саобраћај бити нормализован сутра ујутро или до поднева.

 

Фото: Танјуг, Немања Јовановић

Related posts

Градоначелник Ђурић састао се са комесарком за избеглице и миграције Републике Србије

Новосадска ТВ

Вучић: Дижем глас у име свих који верују у принципе УН

Новосадска ТВ

ЉУДИ СУ НАША СНАГА, А МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ НАШЕ ОТАДЖБИНЕ! Вучевић: „Србија не сме да стане“ због наше деце

Новосадска ТВ