ЗдрављеНС сервис

Превентивни прегледи у недељу у ДЗ “Нови Сад” и у КЦ Војводина

Дом здравља “Нови Сад” придружује се акцији превентивних прегледа Министарства здравља Републике Србије који се организују у 160 здравствених установа широм Србије и одржава се у недељу 19.05.2024. године у периоду од 08:00 до 17:00 часова.

Превентивни прегледи Дома здравља “Нови Сад” организовани су у објекту на Лиману ИВ и то:

– ултразвук абдомена

– кардиолошки преглед (ЕКГ и мерење крвног притиска)

– комплетна крвна слика и контрола глукозе у крви

Лабораторијске анализе се раде од 08:00 до 11:00 часова. Молимо пацијенте, који желе да ураде лабораторијске анализе, да пре тога не доручкују. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

У недељу бесплатни превентивни прегледи у КЦ Војводина за грађане

Министарство здравља Србије наставља са активностима које за циљ имају промоцију превенције као најбоље мере за очување здравља, и у складу са тим, у недељу, 19. маја, у Клиничком центру Војводине биће организовани бесплатни превентивни прегледи за грађане.

Прегледи ће бити организовани од 8 до 17 часова, наводе из ове здравствене установе.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да из узорка крви провере комплетну крвну слику и ниво шећера у крви, као и да обаве ЕКГ срца и ултразвучне прегледе абдомена.

Превентивни прегледи ће се спровести у Специјалистичкој Поликлиници, а из КЦВ су апеловали на све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

У недељу ће у истом периоду бити организовани превентивни прегледи у више од 160 здравствених установа широм земље.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама, саопштило је Министарство здравља.

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије коронавируса, у оквиру које је у више од 20 дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи.

Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Листа здравствених установа које учествују у акцији са врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи биће истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља http://www.zdravlje.gov.rs.