ДруштвоПолитика

Вучић и Си потписали Заједничку изјаву, размењено и 28 докумената о сарадњи

У Палати Србија почео је састанак делегација Србије и Кине који предводе председници две земље, Александар Вучић и Си Ђинпинг. Председник Вучић пренео је да је председник Си у заједничком разговору рекао да по свим важним политичким питањима Србија има подршку Кине, а Србија јасно рекла да НР Кина у смислу поштовања јавног права и повеље УН у потпуности има подршку Србије. Пре тога, завршен је тет-а-тет састанак двојице председника, који су на почетку истакли искрено пријатељство и значај сарадње две земље. После састанка делегација, предвиђена је церемонија потписивања Заједничке изјаве и размена потписаних билатералних докумената. Како је председник Вучић рекао, у питању је 29 међудржавних споразума из различитих области.

Вучић и Си Ђинпинг потписали Заједничку изјаву о подизању партнерства

Председник Србије Александар Вучић и Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг потписали су данас Заједничку изјаву две земље о продубљивању и подизању свеуобухватног стратешког партнерства и изградњи заједнице Србије и Кине са заједничком будућношћу у новој ери. Потписивањем заједничке изјаве почела је церемонија размене потписаних докумената између две земље, после чега ће уследити конференција за медије двојице председника. Кинески председник налази се у дводневној посети Београду, а свечани дочек му је приређен данас испред Палате Србија. Вучић и Си Ђинпинг су најпре имали тет-а-тет састанак, после чега је одржан и састанак две делегације. У Палати Србија су и министри у Влади Србије.

Вучић и Си потписали Заједничку изјаву, размењено и 28 докумената о сарадњи

Председник Србије Александар Вучић и Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг потписали су данас у Београду Заједничку изјаву две земље о продубљивању и подизању свеуобухватног стратешког партнерства и изградњи заједнице Србије и Кине са заједничком будућношћу у новој ери и на церемонији је размењено 28 докумената о сарадњи. У Палати Србија, у присуству председника Вучића и Сија, Уговор између Републике Србије и Народне Републике Кине о изручењу и Уговор између Србије и Кине о судској помоћи у грађанским и привредним стварима разменили су министарка правде Маја Поповић и члан Политбироа ЦККП Кине, директор Канцеларије комисије за спољне послове ЦККП и министар спољних послова Ванг Ји. Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и директор Националне комисије за развој и реформе Џенг Шанђије разменили су Меморандум о размевању између Министарства унутрашње и спољне трговине Србије и Националне комисије за развој и реформе Кине ради успостављања Координационог механизма за праћење имплементације Средњорочног акционог плана о заједничкој изградњи иницијативе „Појас и пут“ између Владе Србије и Владе Кине. Потпредседница владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и директор Националне комисије за развој и реформе Џенг Шанђије разменили су Меморандум о размевању о сарадњи у области зеленог и одрживог развоја између Министарства заштите животне средине Србије и Националне Комисије за развој и реформе Кине. Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић и директор Националне комисије за развој и реформе Џенг Шанђије разменили су Меморандум о размевању о јачању сарадње у области дигиталне економије између Министарства информисања и телекомуникација Србије и Националне управе за податке Кине. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министар трговине Ванг Вентао разменили су Протокол за унапређење Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре између Владе Србије и Владе Кине.

Related posts

Продужен рок пријаве пољопривредника за субвенције у оквиру Пројекта 50:40:10

Новосадска ТВ

Дачић: Ухапсићемо све помагаче убице полицајца, тражићемо и хапшење убициног брата

Новосадска ТВ

Превентивни прегледи штитне жлезде на платоу испред ТЦ Променада

Новосадска ТВ