Нови Сад

Градоначелник Ђурић на обележавању Дана Бања Луке

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаности поводом Дана Града Бања Лука. Низом манифестација и пригодних програма, током седам априлских дана, Бања Лука традиционално обележава 22. април 1945. године када је град ослобођен од фашизма. Градоначелник Ђурић био је са сарадницима на пријему за делегације пријатељских градова, и том приликом упутио је честитке грађанима Бања Луке и градоначелнку Драшку Станивуковићу.

– Заиста је много веза између Новог Сада и Бања Луке – историјских, културних и традиционалних, а на свима нама је задатак да те везе чувамо и јачамо. Нови Сад и Бања Лука су повезани, не само Споразумом о партнерској сарадњи из 2006. године, већ искреним, братским односима. Убеђен сам да ће Бања Лука и Нови Сад јачати своје пријатељство, сарадњу и братство који годинама трају и да ћемо у будућности реализовати заједничке пројекте. Честитам свим грађанима Бања Луке овај важан датум, и желим им да њихов град иде путем напретка, да расте и развија се – нагласио је градоначелник Ђурић.

Градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић пожелео је срдачну добродошлицу представницима Новог Сада и захвалио се градоначелнику Ђурићу, као и званичницима из Србије на одличној досадашњој сарадњи.

-Подршка коју пружа Република Србија на челу са председником Александром Вучићем и мандатаром за састав нове Владе Републике Србије Милошем Вучевићем највећи је доказ братских и нераскидивих односа Србије и Републике Српске. Република Србија је још једном доказала да брине о свом народу ма где био на овом свету – рекао је Станивуковић.

Делегација Новог Сада је, на челу са градоначелником Ђурићем, a у присуству потпредседника Владе Србије Милоша Вучевића и председника Владе Републике Српске Радована Вишковића, посетила и Основну школу “Вук Стефановић Караџић” (одељење „Косово и Метохија“) у Бања Луци. Том приликом, градоначелник Станивуковић је изразио захвалност грађанима Републике Србије и њеном руководству на донацији средстава за изградњу тог школског објекта. Градоначелник Ђурић је увече присуствовао и Свечаној академији у Спортској дворани „Борик“ где су уручене априлске награде заслужним појединцима и колективима, a том приликом је и Милош Вучевић проглашен почасним грађанином Бања Луке добивши кључеве Града.

 

Фото: Град Нови Сад

 

Related posts

Вучић: Забринут сам због КиМ, Курти провоцира сукобе, пренео сам Лајчаку

Новосадска ТВ

Сутра почиње пријава грађана за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

Новосадска ТВ

У Покрајинској влади обележена 175. годишњица Мајске скупштине

Новосадска ТВ