Нови Сад

Почело асфалтирање Буковачког пута и улица у Бегечу и Ветернику

ЈКП „Пут“ интензивирало је радове на асфалтирању и поправкама улица у приградским насељима. После Нових и Старих Лединаца и Сремске Каменице, где су радови завршени, и Петроварадина, Буковца и Руменке где радови још увек трају, мирис свежег асфалта и брујање машина стигли су у Ветерник и Бегеч.
У Ветернику је у току асфалтирање Сремске и Нове 107, а у Јована Радонића, Новој 101 и Новој 102 изводе се припремни радови за поправку коловоза асфалтом, као и у улици Нова 1 у Бегечу. Истовремено, после двонедељних припрема почело је и асфалтирање Буковачког пута у дужини од 269 m. Претходно је извршена поправка тампона, ивичњака и нивелисање шахтова и сливника.
Након поправке асфалтом, у току је уређење банкина крака Везирца с Буковачког пута 143. Такође, још увек трају припремни радови за асфалтирање у улици Небојше Глоговца у Руменки, као и припремни радови на уређењу рекреативне површине.
Осим тога, на седам локација у граду и приградским насељима изводе се радови на обележавању и одржавању саобраћајне сигнализације.
– Као што смо и најавили, након асфалтирања и поправки улица на сремској страни, интензивирали смо радове и у насељима на бачкој страни града. Након Руменке, наредних дана изводићемо радове у Ветернику и Бегечу – каже Душан Радојичић директор ЈКП „Пут“.
Радојичић подсећа да се радови изводе и за викенд.
– У суботу је поправљен коловоз у Приморској улици и у делу Везирца, а извођени су и припремни радови за асфалтирање у Сремској, Новој 101 и Новој 107 у Ветернику и улици Небојше Глоговца у Руменки, док су у недељу извођени радови на обележавању хоризонталних ознака на коловозу у граду. У складу са политиком градоначлника и градског већа, и ове године ће бити асфалтиран и поправљен велики број улица у граду и приградским насељима – истиче Радојичић.