НС сервис

Вадилица за дрвеће преместила три кавкаска бреса у Панчевачкој улици

Уз помоћ камионца вадилице, радници ЈКП „Градско зеленило“ пресадили су три стабла кавкаског бреста у Панчевачкој улици. Стабла су пресађена зато што се налазе на будућој траси топловода, и премештањем унутар стамбеног блока у Панчевачкој улици, биће сачувана од уклањања.
– Машина за пресађивање од новембра прошле године непрестано ради на пресађивању великих стабала широм града. До сада је пресађено више од 120 садница на више локација у граду. Осим што омогућава очување великог дрвећа, вадилица помаже да се оно лакше прими, јер се дрво вади заједно са земљом у којој је одрастало и пресађује се у рупу идеалних димензија, коју такође прави машина за пресађивање. Захваљујући томе, могуће је извршити пресадњу у било које доба године. Машина нам помаже да сачувамо дрвеће и омогућимо да град остане пријатан за живот, а да се у исто време несметано реализују изузетно важни инфраструктурни пројекти, који су неопходни за даљи развој – каже Данијела Андрић, помоћник директор за пројектовање, подизање, одржавање и производњу зеленила у Градскмг зеленилу.
Поред тога, настављено је кошење траве широм града. Косе се травнате површине у Шумадијској, Косовској, Филипа Вишњића, Темеринског, Индустријској и код Алмашког гробља, у Степановићеву. Затим, на булевару Патријарха Павла, Дрварској, Сомборској, Јелисаветином бедему у Молинаријевом парку, као и у деловима стамбених блокова Кнеза Милоша – Јована Дучића – Слободана Јовановића -Војводе Степе и Браће Дроњак – Јована Дучића – Кнеза Милоша – Сељачких Буна.
И Максима Горког и Шафариковој у току су радови на орезивању и окопавању живе ограде и окопавању и плевљењу цвећа.

 

Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад