Политика

Мали:Вучић јутрос послао писма европским лидерима око пријема тзв. Косова у СЕ

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је председник Србије Александар Вучић јутрос лидерима у Европи канцелару Немачке Олафу Шолцу, председнику Француске Емануелу Макрону и другима послао писма у вези са пријемом тзв. Косова у Савет Европе, што показује да се Србија неће предати,

„Економски смо јаки и ту сам велики оптимиста, али притисци којима је Србија тренутно изложена нарушавају тај оптимизам. Председник Србије Александар Вучић је забринут више него икада и разлози за то су објективни, а налазе се у тим притисцима“, рекао је Мали за ТВ Хепи.

Истакао је да све деценије колико се познају никада није видео забринутијег председника Вучића и навео да су притисци узроковани проблемима у региону, односно БиХ, затим ситуацијом на Косову и Метохији, питањем санкција Руској Федерацији и указао да прети и доношење резолуције Уједињених нација о геноциду у Сребреници.

„То су озбиљни притисци и управо због тога кажем, никада га забринутијег нисам видео. Наравно, даћемо све од себе да се нађе решење“, рекао је Мали и истакао да ко год познаје Вучића мора да зна једну ствар, а то је да предаја никада није опција.

Мали је истакао да су разлози за забринутост објективни и истакао да следе избори за Европски парламент, у Великој Британији, САД и да је сада притисак да се све заврши ако је могуће до тих избора.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ, након састанка са руководством Републике Српске, да ће се Србија борити до последњег тренутка против пријема тзв. Косова у Савет Европе и нацрта резолуције о Сребреници.

 

 

 

Related posts

Одржана Међународна научна конференција “Вежбање и квалитет живота 2024“

Новосадска ТВ

Патријарх:Катастрофа у школи каква се у нашем народу никад није догодила

Новосадска ТВ

Брнабић сазвала за сутра Други састанак Колегијума Народне скупштине

Новосадска ТВ