ЗдрављеНови Сад

Отворена линија психолошке помоћи ДЗ “Нови Сад”

Дом здравља “Нови Сад” подсећа суграђане да је 27.03.2024. године покренуо отворену линију психолошке помоћи, сваког радног дана од 07:00 до 20:00 часова за све грађане који желе да са неким разговарају, пожале се и потраже помоћ. Број телефона на који могу да позову јесте: 021/4879-021.

У питању је пружање сваког вида психолошке подршке, као и процена ризика од спровођења суицида као и стања акутне кризе узроковане проблемима на послу, стресом, проблемима у свакодневним односима са људима, а све из анксионог и депресивног спектра.

Када су у питању суицидалне мисли процењује се колико дуго и колико често их особа има. Какве су то мисли и какве их емоције прате? Да ли зна како/када/где би то урадио? И мишљење о реакцијама других. Дакле, процењује се да ли се ради о суицидалним мислима и идејама, или постоји детаљан план за спровођење дате намере у дело. Особа добија прилику да са неким заједно сагледа своју смрт из свих углова, и првенствено буде уважена и саслушана. Дајемо људима могућност да отворено причају о свом стању, уз могућност нуђења подршке других стручних лица.