Политика

Брнабић расписала београдске изборе за 2. јун

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је данас изборе за Скупштину града Београда за 2. јун ове године и поручила да су њена врата за дијалог отворена.

Брнабић је одлуку о расписивању избора потписала у Дому народне скупштине и позвала да изборна утакмица буде фер и коректна, а да сви грађани изађу на изборе и покажу којим смером Београд треба да иде и да се развија.

„Управо сам расписала изборе за одборнике града Београда за недељу 2. јун што је била моја законска обавеза коју сам морала да испуним до краја данашњег дана. Изабрала сам последњи датум, јер сам на захтев опозиције и изричиту молбу председника Александра Вучића одлучила да ови избори треба да се одрже најкасније у складу са Уставом и законом“, рекла је Брнабић после расписивања избора.

Она је истакла да је време пре расписивања избора искористила да покуша да покрене дијалог, да кроз разговор са свим парламентарним политичким актерима учини баш све, да ови као и сви наредни избори у Србији протекну у најбољем могућем реду, у складу са највишим демократским стандардима и да се покаже озбиљност и одговорност.

„Поново желим да искористим ову прилику да кажем да моја врата остају отворена за дијалог и да покажемо да некада можемо и заједно да радимо на стварима које су битне за све наше грађане, без обзира на њихове политичке афинитете и опредељености“, рекла је председница парламента.

Како је додала, сада је заједничка обавеза и дужност да изборни дан протекне у најбољем реду, у духу поштовања, толеранције и демократских вредности.

„Зато позивам све политичке странке и коалиције да се надмећу у идејама и плановима и да у сваком тренутку, колико год је то могуће, воде рачуна да изборна утакмица буде фер и коректна“, поручила је она.

Брнабић је позвала грађане Београда да изађу на изборе и да на тај дан који је увек празник демократије, својим гласом покажу којим смером Београд треба да иде и како да се развија у будућности.

„Срећни избори Београде“, поручила је Брнабић.

 

Фото: Танјуг Марко Ђоковић

 

 

Related posts

Вучић:Немци воде бруталну кампању за пријем Косова у СЕ, али је све на ивици

Новосадска ТВ

Вучић: ЕУ или нема, или не жели да примени механизме према Приштини

Новосадска ТВ

Обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста

Новосадска ТВ