Друштво

Вучић на полагању камена темељца нове фабрике компаније SHOJI У ИНЂИЈИ

Председник Александар Вучић стигао је у Индустријску зону у Инђији где ће присуствовати церемонији полагања камена темељца за изградњу нове фабрике јапанске компаније JFE Shoji Србија вредности око 50 милиона евра, у којој ће бити запослено између 100 и 150 људи.

Вучић се одмах састао са представницима компаније, које предводи извршни директор компаније JFE Shoji Корпорејшн Јошицугу Кобајаши.

Церемонији полагања камена темељца, за прву фабрику те јапанске компаније у Европи, поред Вучића присуствују и амбасадор Јапана у Београду Акира Имамура, министар унутрашње у спољне трговине Томислав Момировић, помоћник министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић, председник Општине Инђија Владимир Гак.

Компанија ЈFE Shoji Србија послује у оквиру једне од водећих јапанских корпорација ЈФЕ Схоји Корпорејшн. Основана је 1954. године послује у индустрији челика, тренутно запошљава више од 8.500 људи у више од 54 погона и пословница у земљама Југоисточне Азије (ASEAN), Кини и Северној Америци.

Члан је JFE Holding Inc, који послује у 22 региона широм света са више од 64.000 запослених у оквиру групе. JFE Shoji Србија ће производити језгра мотора са широким спектром примене, од електричних апарата за домаћинство до помоћних и главних мотора за аутомобилску индустрију.

Из компаније наглашавају да ће користити најновије технологије и допринети развоју аутомобилске и електро индустрије како у Србији тако и у Европи.

 

Фото: Танјуг, (ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ (СТФ))

Related posts

Данас облаци и сунце,у неким деловима Србије ујутру за кратко време обилна киша

Новосадска ТВ

Вучић: Даћемо све од себе да останемо искрени пријатељи Кине

Новосадска ТВ

Данас смена сунца и облака, највише до 28 степени

Новосадска ТВ