Политика

Вучевић: Опозиција окупљена око Ђиласа није опозиција власти, већ држави

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је данас да опозиција окупљена око Драгана Ђиласа није само опозиција власти, већ држави. „Свако демократско друштво треба да има снажну опозицију која критикује, предлаже, иступа у јавности. И ту ништа није спорно. Спорно је када неко постане опозиција сопственој држави. А у Србији је управо о томе реч“, поручио је Вучевић. Он је навео да се не могу другачије објаснити поступци опозиције, у којима од немачких стратешких партнера захтева повлачење инвестиција из Србије.

„Дакле, они желе да у Србији незапосленост поново буде 28 одсто, као у њихово време. Да просечна плата поново износи 320 евра, као у њихово време. Да се више не гради ниједан километар ауто-пута, као у њихово време, а све по дефиницији ‘што горе, то боље'“, истакао је Вучевић, наводи се у саопштењу Српске напредне странке.

Он је навео да је дуго био у опозицији, али да никада није говорио лоше о својој држави у иностранству. „То је ствар морала, части и кућног васпитања. Сада је и последњем скептику јасно да опозицији коју окупља Драган Ђилас ни најмање није стало до добробити Србије и да је њихова политика мржње која таргетира пре свега председника Александра Вучића и његову породицу, изазвана управо његовом лавовском борбом за Србију. Борбом која неће стати и у којој ћемо победити“, закључио је Вучевић.