Војводина

Ројевић на Сајму турзима присуствовао промоцији туристичких потенцијала општине Врбас

На 45. Међународном сајму туризма у Београду, Туристичка организација општине Врбас представља туристичку понуду Врбаса. А уз фестивал Егзит, бициклистичку манифестацију Тур де Фрушка, на штанду Покрајинског секретаријата за привреду представљена је и гастрономска манифестација Капушњик фест, која има за циљ очување и неговање традиционалне кухиње и божићних обичаја у Куцури.

Промоцији туристичких потенцијала Војоводине и Врбаса присуствовао је и председник општине Предраг Ројевић, који је обишао штанд ТО Врбас и одржао низ састанака важних за даљи развој туризма у општини Врбас. Ројевић је истакао да општина Врбас већ неколико година велику пажњу посвећује развоју туризма и културе.

– Изузетно је значајно што ће бројни посетиоци Сајма, имати прилику да се на штанду Туристичке организације Врбас упознају с туристичким потенцијалима наше општине. Општина Врбас се све више развија и све више пажње поклања развоју туризма. Ми смо домаћин бројних фестивала, од Фестивала поезије младих, преко Невеновог фестивала деце песника, Фестивала музичких друштава Војводине, Фестивала свирања на традиционалним инструментима, Фестивала мађарске кухиње, Куцурског клипа, Међународног Равно Село филм фестивала, и многих других. Такође, у општини Врбас постоје многе културно-историјске знаменитости, а Врбас се налази на укрштању важних саобраћајница и траси брзе пруге Београд – Суботица, која ће бити отворена до краја године, што ће нам омогућити већи прилив посетилаца, бољу промоцију наших потенцијала и значајно подстаћи раст и развој туристичко-угоститељског сектора – рекао је Ројевић.