Нови СадНС сервис

Радници Градског зеленила посадили 11 стабала на више локација у граду

У центру града, Каменичком парку и код Дечијег села радници Градског зеленила посадили 11 стабала. На углу улица Јована Бошковића и Булевара Михајла Пупина радници „Градског зеленила“ уз помоћ камиона вадилице посађене су три одрасле софоре. Тиме је настављена акција пресађивања дрвећа из старог расадника Зеленила на Футошком путу, у којој ће бити посађено 100 стабала различитог дрвећа. У Каменичком парку су посађена четири клена, два јавора и једна липа, а на простору Дечијег села по једна украсна трешња и смрча.

Поред тога, у центру се данас саде украсне траве, а у Алмашкој, Гундулићевој, Темеринској и на Лиману у стамбеном блоку Шекспирова – Булевар цара Лазара – Балзакова се грабуља и сакупља лишће. На Новом насељу се данас и јуче орезује украсно шибље у улици Сељачких буна, булеварима Слободана Јовановића, Војводе Степе и кнеза Милоша, и стамбеном блоку Браће Дроњак – Јована Дучића – Слободана Јовановића – Каће Дејановић.

Јуче је лишће сакупљано на више локација на Новом насељу. На булеварима војводе Степе и Слободана Јовановића, улицама Раше Радујкова, Стојана Новаковића и Милана Јешића Ибре, а у Молинаријевом парку на Петроварадину је орезивано украсно шибље.

Наствљени су третмани дрвећа и шибља заштитним препаратима.

 

Фото: ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад