Србија

Вучић: Бићу незадовољан ако 2027. Србија забележи мање од 8 милиона посета

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће бити незадовољан уколико 2027. године када буде одржан Експо 2027 Србија забележи мање од осам милиона туристичких посета.

„Да буде и један испод осам милиона, бићу апсолутно незадовољан. Надам се да ће, ако ми будемо оваквим темпом напредовали и све што смо планирали и урадили, да можемо да дођемо и до десет милиона“, рекао је Вучић током обиласка туристичких штандова вечерас на отварању 45. Међународног сајма туризма у Београду.

Председник је поновио да је први пут у историји Србије број страних гостију прошле године премашио број домаћих туриста.

Вучић је током обиласка посетио и штандове туристичке понуде Лесковца, Ниша и Пирота и нагласио да још много улагања у туристичку инфраструктуру и понуду очекује југ и југоисток Србије.

Председник је истакао да у оквиру традиционалних производа који пиротски крај нуди посебно издвајају „пеглане кобасице“ за које је нагласио да је једна од најскупљих која се може купити у Србији.

Вучић је такође посетио и штанд Грчке, где је још једном разговарао са министарком туризма Олгом Кефалогијани, која га је позвала да дође у Грчку, на одмор.

Председник је посетио и штандове Западне Србије, града Сјенице, као и штандове Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

 

Фото: танјуг Немања Јовановић

 

Related posts

Сретење – празник у знак сећања на обнову српске државности у 19. веку

Новосадска ТВ

Вучевић:На изборима се одлучује да ли ћемо сачувати напредак који смо постигли

Новосадска ТВ

Премијерка Брнабић састала се са пољопривредницима у Кисачу

Новосадска ТВ