Политика

ВУЧИЋ: ИЗБОРИ И ПОЛИТИКА НИСУ ИГРА, људи су важнији од сваке математике

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да политика, избори и живот нису математика и игра и да је у политици оно што сте спремни да урадите за људе важније од сваке математике.

„Шта је то што ћете да урадите за људе у Србији је увек много важније од сваке математике. Мислим да је важно да људи знају да избори нису игре и да држава није играчка. И да је важно да сачувамо своју земљу. Управо зато што неки људи мисле да математиком могу да промене судбину земље и да математиком могу да униште све оно што је стварано и да нас врате у прошлост“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић је додао да је на коалицији окупљеној око листе „Србија не сме да стане“ да каже који је њихов програм, план и која су им обећања.

„Ја сам још приликом посете Крушевцу рекао да сам помало уморан од бесмислица са којима се суочавате на дневном нивоу. Тешко је, скоро немогуће, да одговорите на дневне оптужбе које се тичу ваше породице. На глупости које некоме падају на памет“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће још неки од највећих и најважнијих људи света, поред Стива Вознијака, затражити српски пасош зато што, како је рекао, цене политику Србије.

“Цене политику Србије која је независна, суверена, слободарска. За њих је значајно да је Никола Тесла Србин. Од оца Србина и мајке Српкиње и они желе да имају и тај пасош од човека за којег мисле да без њега не би могли да буду то што јесу данас. У сваком случају, то су велике и добре вести за Србију”, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће у наредним данима у готово свим штампаним медијима у Србији бити објављен списак истакнутих личности, њих 2.080, које су подржале листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ и посебно нагласио да је међу њима и кошаркаш Никола Јокић.

„Изашла је листа подршке људи који су подржали листу, академици, професори, лекари, најистакнутији спортисти. Посебно се захваљујем Николи Јокићу и њему и његовој браћи, али и свима осталима“, рекао је Вучић.

Председник је указао на то да је реч о храбрим и независним људима, који су, како је рекао, спремни да поднесу „хајку и осуде“ као што је то био случај са тенисером Јанком Типсаревићем када је подржао Српску напредну странку.

„Људи који су независни попут Јанка Типсаревића, који је ушао у СНС у најгорем тренутку. Он је довео оснивача `Епла` Вознијака у Србију, хтео је да учини то за Србији. То су људи који се не плаше напада у јавности и које не можете да уцењујете и људи који воле напредак своје земље“, рекао је председник.

Позвао је све људе у Србији да прочитају и виде ту, како је рекао, импресивну листу од 2.080 људи, и најавио да ће пред саме изборе 17. децембра, бити и нова листа, на којој ће бити и више од 500 естрадних личности.

„Имали сте то у данашњим новинама, преко 2.080 људи, а биће и нових, имамо и естрадне личности биће их око 500. Можда ће листа неким људима бити и досадна, али ту су људи који су спашавали животе. Ту је емеритус професор Мирко Васиљевић, Дарко Танасковић и многе друге фантастичне, угледне личности“, рекао је председник.

Он је рекао и да у недељу, на отварање гасног конектора, долазе председник Азарбејџана Илхан Алијев и председник Бугарске Румен Радев, али да он не може да учествује у отварању гасног конектора због закона који су донели излазећи у сусрет европским вредностима и опозиционим ставовима, да месец дана пре краја кампање као функционер не може да отвори ништа.

“То је толико глупо. Ми смо донели много глуп закон. Треба да чекам да интерконектор проради десет дана касније, да имамо губитке у гасној мрежи, или не знам шта. Све је то помало сумануто, али је све то смишљено и урађено само како би се ограничиле могућности СНС-а, односно листе Србије не сме да стане”, рекао је Вучић.

Како је рекао, сваки слободан тренутак користи за изборну кампању да би помогао Листи “Србија не сме да стане”.

„Ангажовао сам се зато што мислим да је страховито важно да Србија настави да се развија. Да људи мисле да је нешто дато једном за увек, што смо створили. Лако можемо да се вратимо у оно доба када нам динар није био стабилан, у доба закатанчених фабрика, нових отпуштања, у време потпуно уништене привреде, много нижих пензија, много нижих плата”, поручио је Вучић.

Истакао је да је обећање његове листе да ће просечна плата бити 1.400 евра до краја мандата следеће владе, да ће бити пензије 650 евра просечне, минималац преко 650 евра, а да при томе стопа јавног дуга ниједног тренутка неће прећи 60% бруто домаћег производа.

Вучић:Поносан сам што сам све ово време председник слободне и слободарске Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је поносан на то што је за ово време, колико је председник, он лидер једне слободне и слободарске Србије и навео да ће бити њен председник до тренутка док таква политика буде могла да се води у овој земљи.

„И поновићу вам, нећу да будем председник уколико ови који овако говоре о Србији буду владали Србијом, зато што мени није потребно да имам лепу плату, да имам ташну, машну, секретарицу и кабинет у који ћу да одем. Мени је потребно да радим за Србију и да Србију заједно са грађанима можемо да мењамо. И у томе се разликујемо од њих. И ја нећу да им се додворавам. Ја нећу да им се улизујем“, рекао је Вучић.

Он је оценио да је он опозицији највећи проблем јер опозиција зна да он нема никакав страх од њих и знају „да му не могу ништа“.

„И пошто сам им ја највећа сметња, планирам да тако и остане. Али са њима заједно нећу да радим, нећу да варам и лажем народ. Ја желим независну, суверену и слободну Србију, а они желе поданичку, улизичку Србију која ће да се извињава свима и довека“, поручио је Вучић на Пинку.

Он је рекао да је са Социјалистичком партијом Србије (СПС) имао добру сарадњу и да у овој кампањи неће изговорити ни једну тешку због увреда које су упућене из те странке на његов и рачун Српске напредне странке (СНС).

„Ја сам и ноћас на те псовке које су ми упутили одговорио са хвала много. Имам све записано, али нисам ни једног секунда помислио да одговарам другачије. Са неким сарађујете толике године, а да говорим лоше, на памет ми не пада. Много горе од тих псовки и увреде су њихови интервјуи. Прочитајте (Бранко) Ружићеве интервјуе, прочитајте (Ивица) Тончеве интервјуе и све ћете да разумете“, рекао је Вучић.

Он је додао да СПС жели све најбоље, као и свима на српској политичкој сцени и да никакав проблем неће имати да честита онима који их буду победили, уколико се то догоди.

„Србија је демократска земља, али ћу наставити своју борбу на сваки могући начин. После тога ван институција, јер не желим да будем председник у земљи коју ће влада да разара, растура и да је враћа у прошлост“, закључио је Вучић.

Он је, коментаришући снимак на ком глумац Сергеј Трифуновић говори о томе како је неколико лидера опозиције посетило америчку резиденцију у Београду, и како их је помоћник америчког државног секретара Мет Палмер том приликом упитао „шта могу да учиним за вас“, рекао да није кључно питање шта лидер деснице Бошко Обрадовић ради у Америчкој амбасади, већ зашто га је Палмер питао како може да му помогне.

„Ово сам видео у неким новинским порталима, и ви сте сви ставили нагласак како је Обрадовић превртљивац и иде у Америчку амбасаду. Мени је најзанимљивија реченица коју је изговорио Палмер – шта је то што можемо да учинимо да вам помогнемо. То је много важнија реченица, од свих лупетања Обрадовића, Веселиновића и Ђиласа“, рекао је Вучић и запитао се “шта то треба Палмер да помогне опозицији, и против кога“.

Он је, коментаришући наводе немачке министарке спољних послова Аналене Бербок да је забринута због огромне тенденције националистичке пропаганде у Србији, рекао је да не верује да је она заиста забринута због тога.

„Она је вероватно слушала говоре људи из Србији против насиља који изненада посташе родољуби, а до јуче су говорили да може немачко-француски план за КиМ, а сада не може, па је забринута. Шалу на страну, није она због тога забринута. Ја бих могао да кажем да сам забринут због сваке њене изговорене речи, али нисам заинтересован за то што она каже“, истакао је Вучић.

Како каже, њега занима шта кажу наш народ и грађани наше земље.

Када је реч о оптужбама Маринике Тепић, у вези кол центара Српске напредне странке, да је он диктатор и деспот који види да губи власт, Вучић је рекао да се поменути кол центри плаћају страначким новцем, али да у њима раде и волонтери и страначки активисти.

„Она би све то требало добро да зна. Њен муж је од те исте странке коју напада добијао високе државне функције, а странку је напустио чим је остао без тих функција. Тако то иде у фамилијама које мисле да имају право да вам соле памет. Док има воде да се пије, бунар је добар, а када дође суша на 7 или 10 дана, онда пљуни у тај бунар најјаче што можеш“, истакао је Вучић.

Како је рекао, постоји много кол центара, зато што је посао да се у изборној кампањи разговара са људима, чак и ван кампање.

„Уколико постоји порески прекршај, поднесите пореску пријаву и нема никакве сумње да ће надлежни државни органи установити да ли постоји порески прекршај. Немојте само ви са Н1 и Нове да нам причате о пореским прекршајима, јер то онда више никаквог смисла нема“, навео је председник Србије.

Вучић је навео да се против њега води медијска хајка у оквиру које се по медијима који га нападају његово име спомене око 750 пута дневно у негативном контексту.

Додао је да није проблем када неко оптужује њега лично, али да када неко оптужи Србију онда постоје последице.

„Ја да оптужујем своју земљу, шта год мислио о било чему, не пада ми на памет. Не пада ми на памет да и њих на тај начин оптужујем, осим што их оптужујем за то да су затворили фабрике у Србији, и да је 500.000 људи без посла остало. Оптужујем их да нису водили рачуна у овој земљи. Да нам је Црна Гора отишла, да су знали да је то увод у отимање Косова и да све то време су се само свађали између себе. А да о држави, да о земљи и о народу нису мислили ништа“, рекао је Вучић коментаришући изјаву председнике странке Србија Центар (СРЦЕ) Здравка Поноша у којој тврди да су људи који су данас на челу Србије исти они који су довели до бомбардовања Србије.

Вучић је нагласио да људи треба да размишљају о својој земљи и држави.

„Увек је лако да пронађете довољно разлога због којих ћете на нешто или због нечега да се љутите. Али то није разлог да идете против своје државе, а јасно вам је да је глас за њих, глас против ваше земље. Имамо једну државу и немамо резервну отаџбину. То је наша Србија. И зато их молим да се понашају одговорно и озбиљно“, рекао је Вучић.

 

Фото: Танјуг Страхиња Аћимовић

 

 

Related posts

Вучић: Видећемо 21. октобра који „пакет“ доноси „петорка“

Новосадска ТВ

Преко 600 припадника МУП-а трага за масовним убицом из Младеновца

Новосадска ТВ

Вучевић: Ситуација на КиМ узнемирујућа, живот за Србе неодржив

Новосадска ТВ