Нови СадСпорт

Отворен 8. Џудо турнир „Војводина“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин свечано је отвoрио 8. Џудо турнир „Војводина“ у категорији полетараца, млађих и старијих дечака и девојчица. Турнир је организовао Џудо клуб „Војводина“ уз подршку Града Новог Сада.

– Пред нама је још један леп спортски догађај који у наш град доводи велики број деце и младих спортиста из земље и региона. Велико је задовољство видети сву ову децу која поред такмичења, имају и сјајну прилику да се друже и доживљавају нова искуства која ће памтити цео живот. Ово је још један турнир који је прерастао у спортску традицију Новог Сада и његова најважнија улога је да омасовљава спорт међу децом и шири свест о важности бављења спортом и зато ће Град наставити да га подржава и убудуће. Град Нови Сад се може похвалити и тиме да је један од девет градова који је захваљујући Влади Србије, реализовао изузетно значајан пројекат „Џудо у школе“ који је допринео популаризацији овог спорта код деце школског узраста – рекао је Огњен Цвјетићанин.

На овогодишњем турниру који се одржава у спортској дворани ОШ „Прва војвођанска бригада“ учествује преко 400 такмичара из 40 екипа које долазе из Словеније, Црне Горе, Хрватске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије.

 

Related posts

Весић: Проходни сви државни путеви, посуто 320 тона соли

Новосадска ТВ

Вучић: Курти није заинтересован за мир

Новосадска ТВ

РХМЗ: Данас значајна промена времена

Новосадска ТВ