ВојводинаДруштво

Гујон поручио Крајишницима: Србија је богатија с вама

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поручио је Крајишницима да је Србија с њима богатија, толико колико су сиромашнији они који их нису желели за комшије.
Он је синоћ у Футогу отворио манифестацију Савеза крајишких удружења пред више од 300 гостију, представника и чланова крајишких удружења у Војводини, наводи се у саопштењу Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

„Посебно ми је драго што сам вечерас са вама, јер знам да многи од вас који су нашли свој дом у Новом Саду, Војводини, Београду или централној Србији, дошли су из Крајине, из многих места где, нажалост, нисте могли да останете. И Србија је с вама богатија, вашом кулутуром и традицијом, обичајима и фолклором. Србија је богатија осмесима ваше деце и унука који овде одрастају“, рекао је Гујон.
Он је рекао да нема места у Републици Српској и у Федерацији БиХ, где живе Срби, а да Србија није уложила претходних 11 година у вртић, школу или дом културе.
Савез крајишких удружења основан је 2016. године, с циљем да негује обичаје, културу и традицију, као и хуманитарни рад, а окупља 23 удружења из Војводине.

 

Фото: ТАНЈУГ/ МИЉАН БОСНИЋ