Избори 2023

За парламентарне изборе до сада предато осам, проглашено седам листа

За учешће на парламентарним изборима за првих десет дана од расписивања Републичкој изборној комисији предато је осам листа, од којих је до сада проглашено седам.

Као седму РИК је синоћ прогласио изборну листу „Србија против насиља“ која је уз листу поднела и 17.680 правно ваљаних потписа грађана.

Носиоци листе су Мирослав Алексић и Мариника Тепић, који су такође и кандидати за посланике, а међу првих пет на листи су Радомир Лазовић из Зелено левог фронта, лидер ССП Драган Ђилас, Тијана Перић Дилигентски из странке Србија центар (СРЦЕ) и Данијела Несторовић из Народног покрета Србије.

Међу 250 кандидата за народне посланике налазе се и Павле Грбовић из Покрета слободних грађана (ПСГ), Срђан Миливојевић (ДС), Борко Стефановић (ССП) Здравко Понош (СРЦЕ), Бијана Ђорђевић (Зелено леви фронт), као и лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута.

Такође, на листи су Душан Никезић (ССП), из покрета Ново лице Србије (НЛС) Милош Парандиловић, Драгана Ракић из ДС.

Поред осталих, на листи се налазе и копредседници странке Заједно Небојша Зеленовић и Биљана Стојковић.

На листи коалиције „Србија против насиља“ су и представници Румунске партије, Покрета за преокрет, синдиката Слога.

До сада су проглашене изборне листе: „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, „Ивица Дачић премијер Србије“, „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“, изборна листа коалиције Српског покрета Двери и Српске странке Заветници „Национално окупљање – државотворна снага“, „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“.

Од листа мањинских странака до сада је прогласена листа „Савез војвођанских Мађара – за нашег председника, за нашу заједницу, за будућност“, а синоћ су листу предали и представници коалиције „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – СПП-ДСХВ“.

Та листа носи назив „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака, Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини“ са 6.021 потписа подршке грађана.

Странке и коалиције изборне листе могу предати до 20. новембра.

 

Related posts

Отворен Сајам спорта и омладине у Новом Саду

Новосадска ТВ

Вучић: Сви на Западу знају да је Приштина крива, али ми од тога немамо ништа

Новосадска ТВ

Напредњаци у рекордном року прикупили потписе за подршку листи „Александар Вучић – Војводина не сме да стане”

Новосадска ТВ