Нови Сад

Почела међународнa конференцијa студената медицине у Новом Саду

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je отварању „Међународне студентске конференције – IMSCNS 2023“ која траје до 12. новембра, а намењена je студентима Медицинског факултета и младим лекарима. Циљ конференције је едукација будућих здравствених радника у области медицине, стоматологије и фармације.

– Изузетно ми је драго што је наш град поново домаћин још једној конференцији студената медицине и младих здравствених радника. Уверен сам да ће они током четири дана трајања конференције имати прилику да своја знање и вештине унапређују, али и да учe од најбољих професора и лекара из Србије и Америке, пратећи најновије светске трендове у медицини. Нови Сад је град младих који води одговорну политику према младима и који је 2019. године поносно носио титулу Омладинске престонице Европе, и који и данас наставља да подржава младе, њихове иницијативе и активности, пратећи њихове потребе које су препознате кроз активности у Локалном акционом плану политике за младе, али и кроз Стратегију за младе Републике Србије – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Председник Савеза студената Медицинског факултета и младих здравствених радника Новог Сада Милош Бугарчић је у име организатора рекао да је за овогодишњу конференцију забележено рекордно интересовање са око 500 пријављених студената.

– Ове године имамо много више студента који долазе из других универзитетских центара из Србије, Београда, Ниша, Крагујева, као и са Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. То говори о значају ове конференцији на којој ће 300 учесника имати прилику да прошире своја знања из медицинских наука, које не би могли да стекну на факултету, а која ће им помоћи у будућој каријери – рекао је Милош Бугарчић и захвалио професорима из САД-а који су дошли у Нови Сад.

 

Related posts

Мали: Србија чини више од половине укупног БДП-а на Западном Балкану

Новосадска ТВ

Градоначелник Ђурић присуствовао тренингу Одбокашког клуба “Војводина”

Новосадска ТВ

Вучић разговарао са Јенчом о улози УН у очувању мира на КиМ и формирању ЗСО

Новосадска ТВ