Војводина

Иванишевић на првом гастрономском фестивалу „GASTROMEET FEST“ у Беочину

На платоу ЈП „Спортско-пословни центар Беочин“, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио је први гастрономски фестивал „GASTROMEET FEST“.

Ова манифестација у туристичкој понуди Беочина реализује се уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Општине Беочин и Туристичке организације Беочин, у организацији Центра за развој туризма и очување села.

„У Војводини недостаје манифестација, без обзира на то што их има преко хиљаду. Свако место би требало да има више манифестација. Потенцијал општине Беочин је велики, ту су Фрушка гора и Дунав, а ово је један од примера за то како се гради нова туристичка дестинација. Драго ми је што данас присуствујемо првој манифестацији која чини да Беочин буде јасно означен на туристичкој мапи АП Војводине „, истакао је Иванишевић.

Са жељом да постане традиционални фестивал, циљ манифестације „GASTROMEET FEST“ jeсте очување гастрономске и унапређење туристичке понуде Срема и читаве АП Војводине, али и промовисање светске кухиње представљањем иновативних приступа у спремању специјалитета са роштиља. На фестивалу учествују и локални произвођачи, као и врхунски кувари са завидним међународним искуством.

Председница Општине Беочин Биљана Јанковић нагласила је да сви учесници данашње манифестације обогаћују туристичку понуду те општине.

„Беочин се налази на јединственом месту, у загрљају Фрушке горе и Дунава, што је природни потенцијал. Имамо и богату културну баштину, а то су манастири Раковац и Беочин“, рекла је Јанковићева, подсетивши и на бренд те општине – туристичку манифестацију „Баношторски дани грожђа“, која се одржава већ 27 година.

У току данашњег дана биће одржано и такмичење у припреми специфичних врста хране, те „мастерклас“ радионице и предавања на тему гастрономије, дегустације хране и нутриционизма.