Политика

Вучевић: Повратили смо углед и достојанство Србије, какав она заслужује

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас да је та странка за 15 година постојања успела да сачува слободу и независност земље и повратили углед Србије, какав она заслужује.

„И када подвучемо црту после ове 15 година постојања СНС, странке која је била неопходна Србији, њеној политичкој сцени, видећемо километре и километре аутопутева, видећемо модернизоване и брзе железничке пруге, видећемо стотине фабрика, видећемо нове клиничке центре, болнице, домове здравља, обновљене и изграђене школе, обданишта – изграђене и посејане широм Србије, Србије где данас ради 500.000 људи више него што је радио пре неких 10 година. То је наша заједничка победа“, поручио је Вучевић на прослави обележавања 15 година од оснивања те странке.

Додао је да није било лако и да нема тога, како је рекао, што нас није задесило у том периоду од деценије и по.

„Борили смо се са разним изазовима. Борили смо се после невиђених поплава, да обновимо државу. Борили смо се против пандемије коронавируса, да сачувамо животе наших грађана, да сачувамо виталност наше привреде. Провели смо тешке, али нужно потребне економске реформе, фискалну консолидацију државе“, истакао је Вучевић.

Како је рекао, политички конкуренти СНС се збрајају, наводно уједињавају у једну колону, коју ће по свему судећи предводити Мариника Тепић и Мирослав Алексић.

„Али суштински иза њих двоје, и наредних двадесет двоје на тој некој квази уједињеној листи стоји највећи политички тајкун Србије, стоји човек који је сам пријавио да је милијарде зарадио док је био на власти. Стоји тајкун Драган Ђилас. Он је покровитељ свега тога. Он стоји иза те листе, само се боји да се кандидује. Не сме своје име да стави на листу, него пушта друге, ваљда мисле да су блажи или лакше прихватљиви за грађане Србије“, рекао је Вучевић.

Како је рекао, та листа, ако победи, увела би санкције Руској Федерацији и отежала позицију Србије у одбрани Косова и Метохије као дела Републике Србије у складу са, не само резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, него у складу са међународним јавним правом, у складу са правдом и са истином.

„Одмах затим би наставили тамо где су стали 2012. Ишли би ка томе да изгубимо војну неутралност, да Србија буде део НАТО Алијансе која је злочиначки извршила агресију на нашу државу 1999. године и убила нам више од 3.000 невиних људи, кад кажем невиних људи – и војника и полицајаца и цивила и старих и младих и деце. И под три, они би прогласили Србију и српски народ за геноцидну државу и за геноцидни народ. И то би урадили истог трена да би се додворили онима који су покровитељи те њихове јединствене листе“, рекао је Вучевић.

 

Фото: Танјуг, Раде Прелић

Related posts

Православна Нова година у Новом Саду дочекана са 150 извођача на 40 локација

Новосадска ТВ

Ђурић: Комуналне службе јуче имале пуне руке посла након новог невремена

Новосадска ТВ

Ђурић на Првој телевизији о градским актуелностима – Случају Ане Михаљице, изградњи цркве на Лиману

Новосадска ТВ