Нови Сад

Најмлађи суграђани на новосадским пијацама

Поводом Светског дана здраве хране, а у оквиру пројекта „Од малих ногу на пијацу могу!“ у понедељак, 16. октобра 2023. године, у 9.00 сати на Лиманској пијаци, Владимир Стојковић, директор ЈКП „Тржница“ Нови Сад угостио је најмлађе суграђане из Вртића „Сунцокрет“.
У разговору са најмлађим суграђанима назначена је важност конзумирања здраве хране – воћа и поврћа које је најсвежије и најквалитетније на нашим пијацама. Позвавши малишане да поведу родитеље, деке и баке на новосадске пијаце, директор Стојковић је рекао:
– Нама у ЈКП „Тржница“ Нови Сад веома је важна брига о најмлађим суграђанима, зато смо и прихватили да учествујемо у реализацији пројекта „Од малих ногу на пијацу могу!“ које смо спровели у новосадским вртићима. Здрава исхрана, здраве навике и здрави стилови живота треба да се усвајају од најмлађег доба, а нема бољег места за набавку свежих и домаћих производа од пијаца. Управо због тога, са великим задовољством, данас смо угостити наше најмлађе суграђане на новосадским пијацама.
ЈКП „Тржница“ Нови Сад учествује у реализацији пројекта „Од малих ногу на пијацу могу!“ који се спроводи у новосадским вртићима. У склопу пројекта, представници ЈКП „Тржница“ Нови Сад посетили су вртиће “Сунцокрет”, „Споменак“ и „Чуперак“ ПУ „Радосно детињство“ и са нашим најмлађим суграђанима разговарали о здравој храни, важности витамина који се налазе у воћу и поврћу које могу купити на новосадским пијацама и здравим навикама које треба да стварају од малих ногу. У сврху овог пројекта, вртићима су дониране бојанке, а ЈКП „Тржница“ Нови Сад донирала је импровизоване пијачне тезгице са макетама воћа и поврћа. Циљ пројекта је успостављање и неговање здравих стилова живота у погледу исхране од најранијег узраста.
Малишани из вртића „Сунцокрет“, „Споменак“ и „Чуперак“ данас су посетили Лиманску, Сателитску и Футошку пијацу.

Related posts

проф. др Борис Стојковски: Претње смрћу упућене председнику Вучићу, у најмању руку монструозне

Новосадска ТВ

Др Весна Туркулов и градоначелник Ђурић: Васкршње успомене су оне које остају за цео живот

Новосадска ТВ

Фонд за даровите студенте у Новом Саду доделио 86 стипендија

Новосадска ТВ