КултураНови Сад

Нови Сад филм фестивал: Филм „По мени се ништа неће звати“ Ђорђа Војводића победник Best Pitch селекције

Црногорски филмски пројекат „По мени се ништа неће звати“ у режији Ђорђа Војводића победник је конкурса у оквиру Best Pitch селекције који је расписао Нови Сад филм фестивал, и који је био посвећен оним филмским пројектима чија је реализација већ у току, како би добили подршку за њихово успешно финале.

Филм „По мени се ништа неће звати“ добиће милион динара за завршетак реализације. Ове године жири селекције Best Pitch чинили су: председник жирија, глумац Џон Севиџ, директорка фотографије Маја Радошевић и продуцент Милан Никодијевић.

Џон Севиџ рекао је да овај филм говори о нечему што се тренутно дешава у свету, нечему што се тиче свих нас.

„Наслов је само једна веза, а наш однос према свему у чему живимо је у том сценарију. Смисао приче је да морамо да искористимо науку и нова сазнања да бисмо живели у складу са променама које се дешавају – променама у људима, дрвећу, небу, води, храни, променама на нашој планети. То смо сви ми“, каже Севиџ.

Директор фестивала Вања Хован истакао је да је Best Pitch селекција једна од најзанимљивијих селекција јер није чиста такмичарска селекција, а није ни чист Индустрy програм.

„Ово представља значајан корак и подршку регионалној кинематографији. Имали смо привилегију да чујемо утиске са чувеног Busan Content маркета и видимо како тамо ствари функционишу. Средства која додељујемо, нису занемарива, представљају снажан импулс за филмске пројекте. Захвалио бих се нашим партнерима и пријатељима јер су нам омогућили значајну финансијску подршку којом можемо да помогнемо реализацију филма“, рекао је Хован.

Црногорски филмски пројекат „По мени се ништа неће звати”, редитеља Ђорђа Војводића, према сценарију Маје Тодоровић, настаје у продукцији Биттер Фрамес из Подгорице, продуцента Миљана Вучелића. Како ауторска екипа наводи, у питању је филм „успешне деконструкције архетипова алфа-мужјака извесне генерације и његовог наслеђа у малом друштву”.

Партнер овогодишње селекције Best Pitch је Schweppes.

Такође, још данас, публика може да погледа филмове: „Амазона у срцу Европе“, „Подводни метрополис“, „До последњег даха“, „Ко је сад тај Ика Башић“ и „Индиго Кристал“. Све информације потражите на сајту Нови Сад филм фестивала.

Нови Сад филм фестивал завршава се вечерас, 24. септембра када ће од 19 сати у биоскопу Арена Cineplex бити уручене награде најбољим филмовима такмичарских селекција, након ћега ће бити уприличен концерт „Урбан & 4“ уз гудачки састав Камерата Нови Сад, у Српском народном позришту од 20 сати и 30 минута.