Нови Сад

Пријем у Градској кући за глумца Џона Севиџа

Члан Градског већа за културу Града Новог Сада Далибор Рожић, примио је у Свечаној сали Градске куће холивудског глумца Џона Севиџа који је познат по филмским остварењима у филмовима „Коса“, „Ловац на јелене“, „Кум 3“.
Џон Севиџ борави у Новом Саду поводом првог интернационалног филмског фестивала „Нови Сад филм фестивал“ који се одржава од 21. до 24. септембра на више локација у Новом Саду. Севиџ је почасни гост Новосадског филм фестивала, добитник је страног лауреата за допринос филмској уметности интернационалној кинематографији, као и председник жирија такмичарске селекције Best Pitch, која је важан део Industry програма.
-Драго ми је што могу у име Града Новог Сада да поздравим и пожелим добродошлицу чувеном глумцу Џону Севиџу, који је уједино и почасни гост првог Новосадског филм фестивала, који промовише најважније људске вредности културу и уметност, а оне најбоље осликавају идентитет града и људи који у њему живе, зато сам поносан што је Град Нови Сад део овако значајне манифестације у филмској индустрији- истакао је Рожић.
Славни Џон Севиџ рекао је да је почаствован што је поново у Новом Саду и Србији која има прелепу културу, људе, и где је, како је оценио, изванредан провод.
-Нови Сад – филм фестивал је један од фестивала због којег  Нови Сад оправдава титулу града културе. Овај фестивал је јединствена прилика да публика неколико дана ужива у изузетним филмским остварењима домаћих и страних аутора, истакао је Рожић, додавши да  осим изузетне селекције филмова, читавом организацијом, оживљавањем простора на које је Нови Сад заиста поносан и буквално, али и симболично, показује да је култури место у свим порама нашег друштва, да Нови Сад са културом живи.
Публика ће у оквиру Нови Сад филм фестивала, од 21. до 24. септембра гледати интернационалне ауторске филмове, филмске омаже култних редитеља, еко-филмове и друга филмска остварења, које није имала прилику да види до сада.
Сви заинтересовани репертоар могу пронаћи на сајту, Фејсбук и Инстаграм профилу Нови Сад филм фестивал.

Related posts

Почео са радом Дом здравља на Видовданском насељу

Новосадска ТВ

Данас почињу пријаве! Суграђани добијају 12.000 динара за куповину бицикла

Новосадска ТВ

Обавештење о полагању испита за таксисте

Новосадска ТВ