Нови Сад

Отворена манифестација „ДОБРОВОЉАЦ, СРБИН,БОРАЦ“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић као главни гост свечано је отворио манифестацију „Добровољац, Србин, борац“, која је другу годину заредом одржана у Танкосићеву (Кисач).

Овогодишња Манифестација „Добровољац, Србин, борац“ била је посвећена обележавању јубилеја – 200 година од рођења кнеза Михаила Обреновића и 120 година од оснивања српске комитске организације, а епитафни концерт је посвећен је недавно упокојеном чика Ђорђу Михаиловићу, чувару српског војничког гробља у Солуну.

Манифестацију је обележио богат културно-уметнички програм,a Градоначелник је истакао да се на овај начин чува наша историја и преноси на будуће нараштаје.

Градоначелник је напоменуо да Град управо гради пут од трга Танкосића до Степановића како је обећао прошле године министар одбране и потреседник Владе Републике Србије, Милош Вучевић.Пут који се гради није једина инвестиција у овом крају.У мају месецу ове године започета је изградња нове руте бициклистичке стазе Нови Сад – Ирмово – Кисач – Ченеј,дужине 21,2 километара.