Србија

Вучић: Да сам изговорио оно што је Курти висио бих у Берлину, Бриселу, Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га је забринуло то што нико није ни приметио шта је све премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти говорио у Бриселу.

„Праве се наивни на западу да не виде шта је тачно Курти рекао. Да сам ја изговорио то што је он изговорио висио бих и у Берлину и Бриселу и Вашингтону, али то су двоструки стандарди“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Нишу.

На питање да ли има нечег неприхватљивог за Србију у предлогу који је поднела ЕУ, да Србија не сме да се противи чланству тзв. Косова у било којој међународној организацији, Вучић је рекао да му је од почетка било јасно да Курти не жели било какав споразум у којем би он морао да формира Заједницу српских општина, а пре онога што он назива неформалним признањем.

„Ја разумем да постоје људи који ће увек да имају примедбу. И када ЕУ окриви Куртија да је крив, ја бих требало да будем крив без обзира што никакав договор не постоји, јер ваљда нисам био оштрији или нисам се више замерао ЕУ од Куртија. Када ЕУ окриви мене или нас онда крив си зашто ЕУ нас окривљује, заустављаш нас на нашем европском путу итд. Шта год да урадите у нашој земљи никада нећете добити похвалу“, рекао је Вучић.

Поручио је онима који стварно брину за државу да не морају да брину.

„Сувише смо ми одговорни људи да бисмо донели било какву одлуку која би штетила нашим виталним интересима, а да ли ту има било шта лако и лепо, па нема ништа. Не бисте бирали некога ко ће најтеже послове да проводи него бисте изабрали неког ко може да води кућни савет оне лепе ствари манифестације“, рекао је Вучић.

Да је требало да се осуди Србија скочили би сви – и Вашингтон и Берлин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би, да је требало да се осуди Србија скочили сви, и Вашингтон и Берлин, јер је Србија лака мета и није признала Косово.

Он је, након обиласка најновијег наоружања и војне опреме Војске Србије у комплексу Нишке тврђаве и разговара са војницима, казао да је захвалан људима из ЕУ који су јасно ставили до знања ко је одговоран за неуспех јучерашњег дијалога Београда и Приштине у Бриселу и ко је тај који неће мир и стабилност.

Одговарајући на питање да ли је Европска унија ублажила своју реторику под притиском Немачке, када је реч о томе ко је крив за неуспехе преговора у Бриселу, Вучић је нагласио да нико није желео да пренесе или се правио да не види да је Аљбин Курти јуче рекао да Срби и Српска листа треба да пате и плате.

„Замислите да сам ја то рекао и какав би био одговор света.“, казао је Вучић.

Председник је додао и да су га некада погађале лажи које је прочитао и чуо о себи, питајући се чиме је то заслужио, али да сад зна да је то зато што се бори против, како је нагласио, лопова и мафијаша, као и непоштених луди у српској политици и што ствари чини јаснијим и недвосмисленим на српској политичкој сцени.

„Прво је њима највећи противник био паризер. Шта год да урадите никада није довољно. Наредне недеље донећу још производа у корпи који ће бити јефтинији. Идемо на то да они основни производи који су највише утицали на инфлацију појефтине“, казао је он.

Вучић је на питање да му замерају што није честитао победу Новаку Ђоковићу и да немају добре односе казао да са најбољим тенисером света и легендом српског спорта и Србије има одличне односе.

„Ми се виђамо једном, два или три пута годишње. Не чешће од тога, јер је протокол такав. Не примате после сваког грен слема тенисере“, казао је председник Србије и нагласио да кад год су Новак и чланови његове породице желели увек их је примао и да су до сада безброј пута разговарали.

Вучић је додао и да верује да ће их ускоро поново видети

„Све најбоље мислим о Новаку. Ја сам у 10 до 2 позвао моје сараднике да окаче моју честитку. Гледао сам његов тениски меч до краја“, рекао је Вучић и нагласио да људи који живе од лажи мисле да лажима и бесмислицама могу да победе нечији рад.

„Моја честитка на званичном налогу не може да буде званичнија. Можда је проблем зато што сам му персирао“, казао је Вучић.

Курти из центра ЕУ претио Србима: Треба да плате и пате

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је, у седишту Европске уније, у Бриселу, оптужио Српску листу да је покушала да доведе до тога да „имплодира“ систем на северу КиМ и поручио да „за ту злонамерност и грешку треба да плате и пате“.

Након нове рунде преговора делегација Београда и Приштине, која је према речима председника Србије Александра Вучића, завршена неуспешно, Курти је, упитан да прокоментарише то што се Љуљзим Хетеми, који је постављен за градоначелника Лепосавића, неколико месеци налази у згради општинских институција, за такву ситуацију оптужио Српску листу.

„То је последица Српске листе која је косовски огранак СНС и која је хтела да својом колективном оставком систем државе Косова у северном делу Косова имплодира, али се то није десило. Мимо покушаја да држава Косово у северном делу земље имплодира је пропао. За ту злонамерност и грешку треба они да плате и пате“, рекао је Курти.

Фото:Танјуг

Related posts

Министар Вучевић посетио добротворну организацију „Верско добротворно старатељство“

Новосадска ТВ

Вучић: Палфингер доноси у Ниш најмодернију технологију и опрему

Новосадска ТВ

Председник Вучић: Не смемо и нећемо заборавити страдања Срба у НДХ

Новосадска ТВ