Хроника

Број жртава судара аутобуса из Ниша и аутомобила у Грчкој порастао на четири

Четири особе погинуле су данас у судару аутобуса са српским таблицама и аутомобила који се догодио на путу Атина-Солун.

Како сазнаје Танјуг, реч је о аутобусу нишке агенције Ski&Sun Travel који се преврнуо на страну када је на њега налетео ауто чији возач је заспао за воланом.

Аутобус је прилично оштећен у судару, па су путници морали да излазе кроз поломљене прозоре и шофершајбну.

Тројица путника аутомобила пронађена су мртва, а четврти који је тешко повређен нешто касније је подлегао повредама, преноси Катимерини. Реч је о грчким држављанима.

У аутобусу је било 78 путника док су у ауту биле четири особе, а како се наводи повређено је 30 путника аутобуса. Након судара са аутобусом, аутомобил је налетео на друго возило, али жена и дете који су у њему били нису повређени.

Међу повређенима су и двоје деце старости шест и девет година, преноси портал Прототема.

На лице места изашла је полиција и ватрогасци. У акцији спасавања учествује 18 ватрогасаца са шест возила.

Повређени су задобили различите повреде, а на лицу места им је указана хитна медицинска помоћ, након чега су пребачени у болницу.

Повређене је превозило 12 кола хитне помоћи и три мобилне медицинске јединице.

Повређени су превезени амбулантним колима у болнице у Килкису и Солуну.

Како преноси Катимерини, несрећа се догодила у близини рејона Поликастро на 522. километру аутопута Атина-Евзоне, код места Пајонија Килкис.

Истрага о узроцима несреће је у току, саопштила је саобраћајна полиција.

Власник агенције:Судар је био страшан, срећом се аутобус није у брзини преврнуо

Власник туристичке агенције из Ниша Ski&Sun Travel Бојан Милосављевић, потврдио је за Танјуг да је аутобус у власништву његове агенције јутрос имао удес у Грчкој и да су путници углавном лакше повређени.

„Информације које имамо је да је аутомобил прешао у траку где је био аутобус. Већина путника је лакше повређена. Наш колега и сувласник агенције Марко се упуто у Грчку и он је у близини места Поликастро. Он ће бити са путницима. Оно што знамо је да се лакше повређени упућују у Поликастро, а теже повређени у Солун. Има између 10 до 15 теже повређених. Када кажем теже, мислим на преломе и још увек не знамо да ли има критичних. За сада је информација да нема“, рекао је Милосављевић и додао да је за сада све незванично.

Друга колегиница, како је додао Милосављевић, се налази у болници у Солуну где су теже повређени и где се утврђује који су то путници.

Он је додао да је јутрос упућен један двоспратни аутобус за Грчку, да буде на располагање путницима, као и да је ангажован и један грчки аутобус за даље збрињавање и трансфер.

Најбитније да је већина лакше повређена и додао да је био у конкатку са једном путницом у Солуну и да су углавном тамо путници који имају преломе.

Колеге из других агенција су нам се такође ставиле на располагање, додао је Милосављевић.

Он је рекао да не може да потврди информацију да ли је било повређене деце како су раније писали медији .

“ За Солун знам да су углавном старији јер смо имали једну групу пензионера. И углавном су тамо старији. За децу не знам, чекам не могу да потврдим“, додао је он

Истакао је да је судар био страшан према фотографијама које је добио, и да је до несреће према незваничним информацијама које је добио, дошло јер је аутомобил прешао у супротну траку где се налазио аутобус.

„Виде се трагови кочења у левој траци. По свему судећи прешао је у супротну страну. Возач је успео некако да здаржи на путу возило. Срећом се није у брзини преврнуо. Окренуо се у јарак и није био у пуној брзини, иначе би била страшна трагедија“, додао је он.

Милосављевић је додао да су у сталној комуникацији са Министарсрвом туризма, конзулатом у Грчкој, са колегама и са породицама.