Србија

Министар Вучевић обишао понтонски мост на Великом бачком каналу

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас понтонски мост преко Великог бачког канала на регионалном путу који спаја Апатин и Сомбор, а који су поставили припадници понтонирског батаљона из састава Речне флотиле Војске Србије.

Током данашњег обиласка, министар Вучевић је истакао значај цивилно-војне сарадње и нагласио да је постављањем понтонског моста Војска Србије значајно помогла и олакшала свакодневни живот мештанима овог краја који не морају да користе алтернативне правце за обављање свакодневних активности.

Министар Вучевић разговарао је са припадницима Речне флотиле који се даноноћно старају о одржавању и сигурности моста и чине све да буде безбедно место за потребе мештана тог краја.

Реч је о мосту дужине 35 метара и укупне носивости 60 тона који је постављен на молбу Западнобачког управног округа, а који дневно пређе око 10.000 возила.

Данашњем обиласку присуствовали су командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, начелници кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, командант Речне флотиле капетан бојног брода Љубиша Марковић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

 

Related posts

Вучић: 26. маја за уједињену Србију

Новосадска ТВ

Привремена измена режима саобраћаја на Лиману 2 од понедељка до 30. јануара 2024.

Новосадска ТВ

Председник Вучић примио Марицу Михајловић из Сремске Митровице

Новосадска ТВ