Нови Сад

Компанија НИС донирала 15 млиона динара Дому здравља Нови Сад за набавку нове опреме за потебе Одељења гинекологије

Градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаном догађају поводом реализације пројекта набавке савремене медицинске опреме за потребе гинеколошког одељења Дома здравља „Нови Сад“, који је Компанија НИС под слоганом „Да се нове наде роде“ спровела у оквиру Програма „Заједници заједно“. Догађају је присутвовао Вадим Смирнов, заменик генералног директора Компаније НИС и прим. др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“.

Градоначелник Ђурић је истакао да је Нови Сад поносан и захвалан што је један од одабраних градова, који су у партнерском односу са Компанијом НИС и да је данашња донација од великог значаја за унапређење јавног здравља у Граду.

– Улагања Града Новог Сада у опремање објекта Дома здравља на Лиману су обухватала и унапређење приступачности здравственим услугама особама са инвалидитетом, којих у Граду Новом Саду има око 40 хиљада и, у том смислу, не смемо да заборавимо да смо пионирски Град, јер смо Дом здравља опремили специјализованом стоматолошком столицом за наше суграђане који користе инвалидска колица. Донација од готово 15 милиона динара гинеколошке столице прилагођене особама са инвалидитетом, коју је Компанија НИС донирала, је на истом курсу и корак је више, ка унапређењу приступачности и нивоа услуга примарне здравствене заштите за све жене. Такође, посебно ме радује што ће ове, 2023. године, поред донација у здравство Компанија НИС у Нови Сад уложити додатних 17 милиона динара за пројекте унапређења наставног процеса и инфраструктуре основних и средњих школа, као и научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова – рекао је градоначелник.

Истичући значај синергије између Града Новог Сада и Компаније НИС градоначелник је, такође, истакао да је са замеником генералног директора Компаније НИС Вадимом Смирновим разговарао о санацији последица великог невремена које задесило Нови Сад у јулу месецу, те је најавио пројекат санације Лиманског парка, за који је господин Смирнов исказао највеће интересовање.

Господин Вадим Смирнов је истакао значај одличне сарадње са Градом Новим Садом, која је у традицији партнерских и пријатељских односа увек била на високом нивоу, а да је за Компанију НИС Нови Сад вероватно и најважнији Град, јер је у њему седиште ове Компаније, те је додао да је 2023. година у Компанији НИС посвећена пројектима оснаживања образовног статуса деце и младих и да је у току конкурс који је отворен до 8. септембра.

Др Веселин Бојат, директор Дома здравља „Нови Сад“ се захвалио Компанији НИС која је уложила велика средства у систем примарне здравствене заштите у Новом Саду, унапређујући систем превенције донацијом гинеколошке столице, два матернал и фетал монитора и два ултразвучна апарата, и тако се надовезала на претходни пројект Едукативног центра за репродуктивно здраље у Алмашкој улици у Новом Саду који је ова Компанија такође финансирала.

Данашња донација једна је у низу успешних партнерских пројеката Града Новог Сада и Компаније НИС у оквиру Програма „Заједници заједно“. Од 2010. године до данас је путем овог Програма у Нови Сад уложено више од 220 милиона динара и реализовано више од 100 пројеката у областима науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, развоја културе и спорта, са посебним фокусом на младе.

Related posts

Вучевић о говору Вучића у УН: Политика Србије је политика са кичмом

Новосадска ТВ

Вучевић:Ако нема политичке воље да се формира власт у БГ ићи ћемо на нове избор

Новосадска ТВ

Завршена показна вежба Војске Србије на Пасуљанским ливадама

Новосадска ТВ