Нови Сад

Сусрет организација система безбедности и Новосађана на Тргу слободе

Са циљем да представи организације које својим радом смањују ризике од катастрофа и управљају ванредним ситуацијама, Ватрогасни савез Новог Сада окупио је данас на Тргу слободе професионалне и волонтерске организације из система безбедности. Манифестацију „Сусрет ватрогасаца и снага система безбедности“ отворио је заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац који је поздрављајући присутне нагласио да Град Нови Сад препознаје значај и подржава организације које брину о безбедности становништва.

– Данашња манифестација представља прилику да промовишемо хуманитарне и стручне организације, које својим деловањем у великој мери помажу друштву и да им се захвалимо. Рад неких од њих базира се превасходно на несебичном и волонтерском доприносу чланова што је за сваку похвалу као и чињеница да такве организације међусобно добро сарађују – изјавио је Игор Црнобарац и додао – Последњих година, па и деценија, сведочили смо великим пожарима, поплавама и снажним невременима. То су ситуације које нас опомињу да морамо да делујемо превентивно, улажемо у безбедносне службе и водимо рачуна о условима и мерама заштите. Зато настојимо да овим организацијама омогућимо што боље услове за тежак и одговоран рад, али и да подигнемо ниво свести о неопходности припремљености грађана за деловање у случају различитих непогода и опасности, јер ће у критичном тренутку од тог знања зависити њихов живот.

Учесници манифестације, Ватрогасно спасилачка бригада Новог Сада, Сектор за ванредне ситуације, Завод за хитну медицинску помоћ, Агенција за безбедност саобраћаја, као и добровољна ватрогасна друштва, Црвени крст Новог Сада, Горска служба спашавања, Организација за трагање и спасавање, као и друге организације представиле су свој рад и заједничко деловање. Том приликом, заинтересовани грађани имали су прилику да се упознају са превентивним мерама заштите од пожара, а уприличена је и едукација за децу.

Према речима заменика председника ДВД „Др Лаза Костић“ Жељка Вуковића овом  манифестацијом организатори желе да истакну колико је важна синергија и сарадња свих организација система који делује у ванредним ситуацијама. Он је изразио наду да ће овакво дружење организација које брино о безбедности грађана и Новосађана постати традиција.

 

Related posts

Почело понављање избора на више од 30 бирачких места

Новосадска ТВ

Вучевић на војној вежби Вихор 2024. преко 2.000 припадника Војске Србије

Новосадска ТВ

Тајкунски медији грчевито бране Ђиласовог насилника Божа Прелевића

Новосадска ТВ