Војводина

Српска деца из Лепосавића, Лешке и Сочанице гости општине Врбас

Председник општине Предраг Ројевић организовао је свечани пријем за ученике основних школа из Лепосавића, Лешка и Сочанице. Више од педесет ученика од петог до осмог разреда борави ових дана у Врбасу, у склопу дугогодишње интезивне сарадње општина Врбас и Лепосавић. Ђаци са Косова и Метохије смештени су у хотелу Центра за физичку културу „Драго Јововић“ где на располагању имају отворене и затворене базене, ресторан и друге садржаје.

Ројевић истиче да општина Врбас настоји да максимално буде укључена у активности очувања културе и традиције српског народа на Косову и Метохији које спроводе председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије.

– Изузетно ми је драго што смо имали прилику да угостимо нашу децу са Косова и Метохије, из Лепосавића, Лешка и Сочанице. За нас у општини Врбас је изузетно важно што можемо да организујемо овакве посете. На тај начин деца из наше општине и деца из Лепосавића развијају пријатељске односе, баш као што и наше две општине негују и развијају пријатељске везе – рекао је Предраг Ројевић председник Општине Врбас.

За госте из општине Лепосавић припремљен је вишедневни програм – они ће се забављати на базенима Центра за физичку културу „Драго Јововић“ и уживати у биоскопским пројекцијама, посетиће општински музеј, православну цркву и друге установе, а следи и посета Новом Саду и пријем у Покрајинској влади.

У питању је наставак одличне сарадње Врбаса са општином Лепосавић, а председнк општине Ројевић је лане посетио ову косовску – метохијску општину, где је упутио поруку да Срби са Космета никада неће бити сами. Општина Врбас је тада финансијки подржала обнову цркве у селу Каменица, а обезбедила је и рачунарску и ТВ опрему деци из основне школе у селу Лешак у општини Лепосавић.