Спорт

Ивана Вулета освојила злато у скоку удаљ на СП у Будимпешти

Српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је данас златну медаљу у скок удаљ на Светском првенству у атлетици у Будимпешти.

Српска атлетичарка је у петој серији остварила резултат од 7,14 метара и тако поставила нови рекорд Србије у такмичењима на отвореном.

Ово је уједно прва златна медаља за српску атлетичарку у каријери на Светским првенствима на отвореном.

Друга после последње серије била је Американка Тара Дејвис-Вудхол, док је трећа атлетичарка из Румуније Алина Ротару-Котман.

Вулета: Толико дуго сам маштала и сањала о овоме

Српска атлетичарка Ивана Вулета изјавила је након освајања злата у Будимпешти, да је дуго сањала и маштала о златној медаљи на Светском првенству.

Вулета је освојила данас златну медаљу у скоку удаљ на Светском првенству у атлетици у Будимпешти.

Она је у петој серији остварила резултат од 7,14 метара и тако поставила нови рекорд Србије у такмичењима на отвореном.

„Неописив је осећај. Мислим да вам је све било јасно када сте видели како сам реаговала. Толико дуго сам маштала и сањала о овоме, потврђивала на тренинзима, али коначно се десило. Апсолутно сам ван себе од среће. Цело такмичење сам псовала, јер сам се трудила да не понављам грешке које сам упорно понављала. И поред тога сам успела оно што смо зацртали и немам речи“, истакла је Вулета.

Додаје да јој се самопоуздање током финала није пољулало.

„Из разлога јер знам да, за оно што радим, дајем максимум од себе. И са људима са којима радим, радим свој посао најбоље могуће. Знам да ћу се увек појавити у најбољем могућем издању. Имам још два митинга Дијамантске лиге, а онда завршавам циклус. Све ово ми је одузело много времена, живаца, снаге. А после ћемо видети“, закључила је Вулета.

 

 

 

Фото: САС

 

 

Related posts

Вучић: Србија тражи одржавање хитне седнице Савета безбедности о Косову и Метохији

Новосадска ТВ

У поштама Србије сутра почиње пријављивање грађана за ваучере за одмор

Новосадска ТВ

Промоција најмлађих подофицира Ратног ваздухопловства и ПВО

Новосадска ТВ