Друштво

Сеничић: Најтраженији аранжмани за Грчку, Црну Гору и Турску

Српски туристи и ове године највише летују на традиционално популарним дестинацијама, а то су Грчка, Црна Гора и Турска, изјавио је директор Националне асоцијације туристичких агенција (Јута) Александар Сеничић.

Он је Танјугу казао да је Грчка традиционално протеклих десетак година најтраженија дестинација, а онда следе „породичне дестинације“ Турска, Црна Гора, Египат, а ове године интересовање се поново вратило и за Тунис.

У траженије туристичке аранжмане, како истиче Сеничић, је и одмор у Шпанији, Италији, Бугарској и Хрватској.

„Агенције нуде аранжмане од пет, 10, 11, 12 и 14 дана. Има разних понуда како би људи могли да ускладе своје економске могућности са могућностима узимања годишњег одмора“, казао је директор Јуте.

Према његовим речима, туристи у Србији се најчешће одлучују за аранжмане од 10 или 11 ноћења, односно од 11 или 12 дана, а то је тренд и у Европи.

„Пре десетак година у Србији су били популарни аранжмани од 14 ноћења, али се онда највероватније из економских разлога то смањило и данас је то 10 или 11 ноћења“, казао је Сеничић.

Он је додао да су протеклих пар година, агенције почеле да нуде и туристичке аранжмане од пет ноћења, што је, како наглашава, потпуно логично, јер ако имате 10 ноћења онда можете понудити и дупло мање.

„Та понуда није тако честа, али су неке агенцијие нашле интерес у томе, јер на тржишту постоји потреба и људи који уплаћују такве аранжмане“, казао је наш саговорник.

На питање како процењује овогодишњу туристичку сезону, Сеничић каже да је она доста добра и да су процене на почетку сезоне биле да би она могла бити боља од оне 2019, али да ипак неће бити тако.

„Овогодишња туристичка сезона ће свакако за неких пет до 10 одсто бити бољи него што је то било 2022“, казао је он.

Сеничић је рекао да проблеми који су се ове године јављали, као што су пожари и пропадање туристичких агенција, нису новост и додао да се то дешава сваке године.

 

Related posts

Епархија рашко-призренска позива на спречавање новог погрома над Србима на КиМ

Новосадска ТВ

Вучевић: Украјина да призна независност КиМ направила би већи проблем себи

Новосадска ТВ

Вучић се састао са Макроном у Јелисејској палати

Новосадска ТВ