Нови Сад

Градоначелник са сарадницима обишао насеље Бангладеш

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је заједно са сарадницима, чланицом градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијелом Костић, чланицом Градског већа за образовање Дином Вучинић, помоћником Градоначелника Станком Љубичићем, представницима Центра за социјални рад и представницима Црвеног крста Града Новог Сада обишао насеље Бангладеш и социјално угрожене становнике који у њему живе. Неусловно насеље које постоји од 1972. године на територији града Новог Сада погођено је олујним невременом 19. и 21. јула, а Црвени Крст Новог Сада је социјално угроженим породицама уручио пакете помоћи.
-Град  Нови Сад заједно са Дирекцијом за робне резерве и у сарадњи са Црвеним Крстом града Новог Сада обезбедио је пакете помоћи у виду хране и хемијских средстава  за социјално угрожене породице које овде живе. Ово је један вид помоћи града после олујног невремена које нас је погодило у јулу. Насеље које је од самог почетка неусловно, оштећено је током невремена, снабдевање електричном енергијом и водом је стабилно. Нешто на чему ће град Нови Сад у будућности да ради је изградња канализационе мреже, саобраћајне  инфраструктуре и постављање уличне расвете чији су пројекти у изради. Међународне организације ће почетком пролећа расписати конкурс за изградњу социјалних кућа, а град Нови Сад ће искористити прилику да конкурише како би својим суграђанима обезбедио бољи живот – истакао је градоначелник.
-Основна школа „Вељко Петровић“ из Бегеча има организован превоз за своје ђаке из овог насеља а остаје нам да реализујемо да  и најмлађи похађају предшколску установу „Радосно детињство“. Све је ово део пројекта инклузије који је град Нови Сад започео 2017. и успешно наставаља са реализацијом свих ових година – нагласио је градоначелник.
Градоначелик Ђурић најавио је да ће  град Нови Сад обезбедити грађевински материјал за санирање објеката као и огрев за предстојећу зиму, са циљем да сви грађани имају нормалне услове за живот.

 

 

Related posts

Гастрономска манифестација „ЛОКАЛНИ ЗАЛОГАЈ“ одржана у Новом Саду

Новосадска ТВ

РХМЗ: Поподне нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином

Новосадска ТВ

Вучић: За седам дана почиње изградња ПРУГЕ Ниш – Димитровград

Новосадска ТВ