Србија

Потписани уговори за испоруку наоружања и војне опреме за Војску Србије

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности поводом потписивања уговора за испоруку савременог наоружања и војне опреме између Министарства одбране, предузећа Одбрамбене индустрије Србије и ЈП „Југоимпорт-СДПР“.

Према речима министра одбране, данас је велики дан за Одбрамбену индустрију Србије, али и Војску Србије.

– Данас је више предузећа са Министарством одбране, али и међусобно, потписало уговор у вредности од 9,7 милијарди динара, од тога ново наоружање и војна опрема у вредности од 6,2 милијарде динара биће испоручено Војсци Србије. То је фантастичан резултат, до пре неколико година готово незамислив. Наша наменска индустрија под предузећем „Југоимпорт-СДПР“ ће припремити наоружања и војну опрему за извоз у вредности од 3,5 милијарде динара, тако да показујемо и своју конкурентност и добар тренд на трећим тржиштима, односно на међународном тржишту. Тиме, наравно, повећавамо и учешће војне наменске индустрије у укупном бруто друштвеном производу Републике Србије – рекао је министар Вучевић.

Он је истакао да је веома поносан на све који су учествовали у припреми свега овога те додао да смо, уз подршку председника Републике и Владе Србије, у стању да имамо ове буџете који су били немогући или тешко оствариви у претходном периоду, а данас су конкретизовани.

– Ово је велика подршка Одбрамбеној индустрији Србије, наменској индустрији за радна места. Велика подршка за Прибој, за фабрике „Застава оружје“ и „Застава ТЕРВО“ из Крагујевца, за „Прву петолетку“ у Трстенику, за „Јумко“ у Врању, „Телеоптик-Жироскопи“ из Земуна,  „Југоимпорт-СДПР“ као интегратор и не треба заборавити „Слободу“ Чачак и „Крушик“ из Ваљева, као важне фабрике за тај део Србије и за целу Србију. Свима им честитам и чекамо да испоруче оно што је данас уговорено – поручио је министар одбране.

Уговоре за испоруку савремених сложених борбених система и муниције који ће директно допринети унапређењу способности Војске Србије, потписали су представници Министарства одбране, „Застава оружје“, ХК „Крушик“, „ФАП Корпорације“, „Застава ТЕРВО“ и „Југоимпорт-СДПР“.

У име Министарства одбране уговоре је потписао представник Управе за набавку и продају Сектора за материјалне ресурсе пуковник Драган Панић.

На данашњој свечаности потписани су и уговори за модернизацију средстава у Војсци Србије. Кооперантске уговоре са предузећем „Југоимпорт-СДПР“ потписали су представници предузећа „Телеоптик-Жироскопи“, „Сензор Инфиз“, „Застава ТЕРВО“, „Борбени сложени системи“ и представник компаније „Јумко“.

Такође, потписани су и уговори између предузећа Одбрамбене индустрије Србије и „Југоимпорт-СДПР“ за кооперацију у пословима извоза нових борбених система. Наведене уговоре потписали су представници предузећа „Југоимпорт-СДПР“ са кооперантима „Застава ТЕРВО“ и „Слобода“ Чачак, а у извозном послу укључени су и „ФАП Корпорација“, „Прва петолетка-наменска“ и ТРЗ Чачак.

Потписивању уговора у Великој ратној сали Старог генералштаба присуствовали су државни секретари у Министарству одбране Миле Јелић и Немања Старовић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, в.д. помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић, представници Министарства одбране, Војске Србије и Одбрамбене индустрије Србије.

Related posts

Тродневна жалост у Србији због трагедије у ОШ „Владислав Рибникар”

Новосадска ТВ

Вучевић: Повратили смо углед и достојанство Србије, какав она заслужује

Новосадска ТВ

Нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

Новосадска ТВ