Хроника

Породице страдалих у Рибникару тужили породицу дечака који је починио масакр

Чланови породица жртава масовног убиства у Основној школи „Владислав Рибникар“ поднели су тужбу против породице дечака (14) који је 3. маја у тој школи убио девет вршњака и чувара.

Једну тужбу поднело је укупно 27 тужилаца, а тужени су малолетник и његови мајка и отац, потврђено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха, а против дечаковог оца је у току и кривични поступак који је у фази истраге пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Овом тужбом је затражена и новчана рента односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуде па док за то трају услови – и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

Да ли ће се са туженим захтевом успети, у ком делу и у којем износу видеће се на крају поступка.

У парничном поступку против дечакове мајке Виши суд у Београду донео је решење о привременој мери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Више јавно тужилаштво у Београду води поступак против оца дечака због сумње да је извршио кривично дело тешка дела против опште сигурности, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић