Друштво

Данас пљускови и пад температуре

У Србији ће данас доћи до наоблачења са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре, који ће прво захватити запад и југозапад земље, као и запад Војводине, а од средине дана се проширити и на остале крајеве, условљавајући и локалне временске непогоде – обилне падавине, а понегде и град.

Дуваће слаб и умерен, у Банату, доњем Подунављу и на планинама и јак јужни и југоисточни ветар, на југу Баната повремено са олујним ударима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Од средине дана ветар ће бити у скретању на умерен и јак западни и северозападни, а у зони најјачих пљускова краткотрајно ће достизати и ударе олујне јачине.

Најнижа температура од 18 до 23  °C , највиша од 25 °C на западу и северозападу, до 35 °C на истоку и југоистоку Србије.

У Београду ће пре подне бити углавном суво, уз постепено наоблачење, по подне и увече веома нестабилно с кишом, јаким пљусковима и грмљавином, уз пад температуре, велику количину падавина и локалну појаву града.

Дуваће умерен југоисточни ветар, по подне у скретању на умерен и јак западни и северозападни. Најнижа температура око 23 °C , највиша око 31 °C .

Према прогнози за наредних седам дана, у недељу и понедељак очекује се умерено до потпуно облачно и осетно свежије време, местимично с кишом, понегде и пљусковима с грмљавином. Затим претежно сунчано, само је још у уторак на југу Србије, уз променљиву облачност, понегде могућа краткотрајна киша или пљусак, а од среде и постепено топлије.

 

Related posts

Вучић примио Србе са КиМ који су пешице кренули на скуп „Србија наде“

Новосадска ТВ

Додељене прве Борачке споменице после 80 година

Новосадска ТВ

„Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Стефана Калабу

Новосадска ТВ