Друштво

РЕГИОН У СТРАХУ Олуја прави хаос на северу Италије, Хрвати се припремају, још три државе У ОПАСНОСТИ

Једна жена настрадала је данас током снажног невремена које је захватило северне делове Италије.Жена (58) је према наводима агенције АНСА преминула након што је на њу пало дрво које се срушило због лошег времена у Монци. Хитна помоћ је стигла на место несреће, међутим, нису могли ништа да ураде, а ватрогасци су дуго извлачили тело заглављено испод гепека.

Јако невреме праћено олујним ветром и градом погодило је током поподнева север Италије. За свега неколико минута небо над Миланом се зацрнело, а ветар је оборио више стабала и оштетио кровове. Више људи је повређено у Лењану након што су стабла пала на аутомобиле у којима су се налазили.

Један путнички авион тешко је оштећен током снажног невремена које је данас погодило северне делове Италије.

Државни хидрометеоролошки завод (ДХМЗ) Хрватске издао је данас касно поподне наранџасто упозорење за невреме у загребачкој регији где су могући пљускови и грмљавина праћени јаким и олујним вјетром.

Упозорење важи и за уторак.

Грађане се позивају да буду спремни на јаче невреме које може да проузрокује велику штету и да се заштите од муња. Могућа су оштећења на имовини и дрвећу, локалне бујичне поплаве, олујни удари ветра и град.

Упозорење за олује издато је такође за Словенију и Аустрију, али и за запад Мађарске.

Ти предели налазе се под утицајем циклона са севера Италије и хладног фронта, а долазак знатно свежије ваздушне масе изнад веома топле подлоге и атмосфере изазива снажно невреме.

Фото:Танјуг

Related posts

Данас сунчано и веома топло, поподне на северу могући олујни ветар и град

Новосадска ТВ

Вучевић: Србија са гађењем посматра карикатуру у „Данас“-у

Новосадска ТВ

Почињу радови на уређењу спортско-рекреативног комплекса дуж кеја у Новом Саду

Новосадска ТВ